Skoči na glavno vsebino

Vemo, da je Picasso španski slikar, grafik in kipar in velja za enega najpomembnejših umetnikov 20. stoletja. Bil je začetnik kubizma in njegov glavni predstavnik. Rodil se je leta 1881 v Malagi (Španija). Študiral je v Barceloni in Madridu, od leta 1904 je živel in delal v Parizu. Umrl je 8. aprila 1973 v Mouginsu (Francija).

Letos smo Ta veseli dan kulture, ki ga praznujemo 3. decembra, obeležili pri pouku angleščine v Kulturnem centru kar s slavnim Pablom Picassom. V učbeniku petošolcev je predstavljen, mi pa smo še malce poglobili svoje znanje in se o njem in njegovem stilu še dodatno poučili. Ogledali smo si njegova dela, slikali portret po »picassojevsko« in našli neverjeten podatek.

Slika španskega slikarja Pabla Picassa Alžirke (Les Femmes d’Alger) je bila leta 2015 na dražbi v New Yorku prodana za kar 179 milijonov dolarjev (okoli 158 milijonov evrov), s čimer je dosegla rekord.

Leta 1955 nastala slika je eno zadnjih najpomembnejših del španskega umetnika, ki je še bila v zasebni lasti. Pred dražbo je bila razstavljena v hongkonški podružnici avkcijske hiše in v Londonu.

Prodali so jo v 11 minutah. Dogodek pa so označili za prodajo stoletja.

 

(Skupno 143 obiskov, današnjih obiskov 1)
Zapri nastavitve dostopnosti