Skoči na glavno vsebino

V soboto, 10. 6., smo se z učenci, ki obiskujejo izbirni predmet nemščina, zapeljali v glavno mesto avstrijske Štajerske in drugo največje mesto Avstrije, Gradec. V spremstvu vodičke, gospe Tanje Vojska, smo si ogledali staro mestno jedro in njegove najznamenitejše zgradbe, zgrajene v času od gotike do modernizma in sodijo pod zaščito Unesca. Pešačili smo od opere do mestnega parka z mestno hišo in se nato odpravili proti plavajočemu otoku. Leta 2003 je bil namreč Gradec imenovan za kulturno prestolnico Evrope. Poleg številnih novosti v mestu je bil takrat poleg Muzeja sodobne umetnosti zgrajena tudi omenjena zanimiva jeklena konstrukcija na Muri.

V središču mesta smo se nato podali po 260 stopnicah, kar je bil za nas pravi mačji kašelj – tako smo prispeli do Grajskega hriba, ki se dviga visoko nad starih gradom v Gradcu in nam je v idealnem vremenu ponudil čudovit razgled po mestu. Na njem se nahaja tudi največji simbol mesta – stolp z uro. Najpogumnejši so se s hriba spustili po najdaljšem podzemnem toboganu na svetu (64 metrov), ki doseže hitrost 25 km/uro.

Zadnji del ekskurzije je bil najslajši – obiskali smo namreč tovarno čokolade Zotter in si po okušanju najrazličnejših okusov te znane čokolade ogledali tudi mini živalski vrt v neposredni bližini ter t. i. pokopališče čokolade, najbolj nenavaden del čokoladnice, kjer so svoj večni mir našle tablice, ki jih v tovarni ne izdelujejo več.

(Skupno 115 obiskov, današnjih obiskov 1)
Zapri nastavitve dostopnosti