Skoči na glavno vsebino

SPLOŠNE INFORMACIJE

Tudi v šolskem letu 2019/20 je bila OŠ Ivana Cankarja vključena v Šolsko shemo. Šolska shema je ukrep skupne kmetijske politike EU, ki otrokom v osnovni šoli in zavodih za vzgojo in izobraževanje otrok in mladostnikov s posebnimi potrebami zagotavlja brezplačen dodatni obrok sadja in zelenjave ter mleka in mlečnih izdelkov. Obvezni spremljevalni izobraževalni ukrepi povezujejo otroke s kmetijstvom in spodbujajo zdravo prehranjevanje.

ŠOLSKA SHEMA NA OŠ IVANA CANKARJA

Sadje, zelenjavo, mleko in mlečne izdelke smo na naši šoli v povprečju delili enkrat tedensko kot dodatek malici in/ali kosilu. Dodatki živil iz Šolske sheme so za učence brezplačni. Opravili smo 29 delitev sadja in zelenjave ter 29 delitev mleka in mlečnih izdelkov.

V tem šolskem letu smo učencem delili:

  • sadje: češnje, jabolka, hruške, grozdje, jagode, slive, marelice in kaki
  • zelenjava: zelena solata, paprika, kislo zelje in korenje
  • mleko in mlečni izdelek (ekološko mleko, navadno mleko, navadni jogurt)

DOSEGANJE CILJEV

Žal smo cilje dosegli le deloma, saj učenci pogosto puščajo sadje, zelenjavo ter mleko in navadni jogurt kljub  temu, da jih učitelji spodbujajo k uživanju omenjenih živil.

ŠOLSKA SHEMA V PRIHODNJEM ŠOLSKEM LETU

OŠ Ivana Cankarja je prijavljena v šolsko shemo tudi za šolsko leto 2020/21. Upam, da bomo v naslednjem šolskem letu uspešnejši pri promociji uživanja svežega sadja, zelenjave ter nesladkanih mlečnih živil.

(Skupno 111 obiskov, današnjih obiskov 1)
Zapri nastavitve dostopnosti