Skoči na glavno vsebino

V petek, 13. 5.2016  popoldne, se nas je 11 otrok iz programa NIS in 1 otrok iz posebnega programa  ter tri spremljevalke, odpeljalo z vlakom do Kopra in z avtobusom naprej v Portorož, kjer nas je že sedmič za cel vikend  prijazno sprejela Sončna hiša.  Ni pa bila sončna le hiša, v soboto in v nedeljo nas je gostilo pravo sončno vreme, čeprav je bila večina Slovenije zavita v oblake in deževje, še  celo bližnji Koper.

Kot Indijanci,  s pravimi indijanskimi imeni, smo preživeli zanimive dogodivščine. Pridobili smo si nove veščine raziskovanja narave z vsemi čuti, veščine veslanja s kanuji, kot se za prave Indijance spodobi,  veščine plavanja, učili smo se skrbeti zase, šli smo na »lov za hrano« in si samostojno pripravljali obroke. Na koncu smo poskrbeli, da smo hišo zapustili tako čisto, kot smo jo dobili. Ob večerih smo se zbirali v našem tipiju ob ognju, kjer smo se pomenkovali o pomembnih rečeh, kot je prijateljstvo, sprejemanje, lepe besede in si podelili bisere dneva. Naredili smo »veliki podvig« in pri tem ugotovili, da se tudi z nogami  počasi,  a daleč pride. Zadnji dan smo namreč  peš prepotovali od Portoroža do Izole s težkimi nahrbtniki, v katerem smo imeli vse, kar smo med vikendom potrebovali.

Ko smo se v nedeljo zvečer vračali s polnim mošnjičkom zakladov domov, smo na vlaku na vročem stolu podelili drug drugemu naše vtise in prejeli pravo indijansko pero in pomembno sporočilce: »Pravi Indijanec spoštuje naravo in soljudi.«

Nataša Beden

(Skupno 452 obiskov, današnjih obiskov 1)
Zapri nastavitve dostopnosti