Skoči na glavno vsebino

Spoštovane učenke, spoštovani učenci!

V soboto, 18. 11. 2017 bomo na šoli organizirali naravoslovne delavnice. Z delavnicami bomo začeli ob 8.30 (prihod v šolo ob 8.20) in zaključili, predvidoma, ob 12.15.


1. ZABAVNA  MATEMATIKA – izvajalka ga. Maja Sodja, učiteljica  V prvem delu delavnice bi učenci izdelali in preizkusili igro TANGRAM. To je starodavna kitajska igra  sestavljanka, ki vsebuje sedem delov, ki so pravzaprav osnovni geometrijski liki. Z njimi sestavljamo različne figure, pri čemer moramo uporabiti vseh sedem kosov, ki se ne smejo prekrivati. Učenci bodo poskušali sestaviti različne slike (ladja, hiša, avto, človek, različne živali,…)

Tudi v drugem delu delavnice  bomo spoznavali zabavno plat matematike. Spoznali bomo nekaj matematičnih igric in se naučili  nekaj trikov s števili.

2. ELEKTRIKA   Izvajalec g. Primož Trček, učitelj Električna energija je povsod v našem življenju. Z električno energijo osvetlimo svoj dom, kuhamo hrano, gledamo televizijo in še marsikaj. Električna energija v baterijah napaja naše telefone, domače aparate in celo avtomobile. Električne naprave delujejo, če so priključene na vir napetosti in je krog sklenjen. Preprost električni krog, ki ga sestavljajo baterija, stikalo, žice in žarnica, bomo izdelali na delavnici.  Izdelek boste odnesli domov. Če pa imaš idejo, kakšna bo tvoja svetilka, jo doma nariši in prinesi vse potrebno razen stikala, žice in žarnice in jo boš svetilko poskusil narediti na delavnici.

3. NARAVOSLOVNA DELAVNICA: VODA V ZRAKU Izvajalka: ga. Urška Pančur, laborantka in učiteljica podaljšanega bivanja
Ali se želiš preizkusiti v praktičnem izvajanju naravoslovnih poskusov? Potem je ta delavnica prava zate.  Spoznali bomo:  Kaj se zgodi z vodo, če dolgo vre oziroma kam gre voda?  Kaj se dogaja z vodo v zraku, če se zrak ohladi?  Kako nastanejo megla in oblaki?  Kaj pomeni beseda kondenzacija?
Izvajali bomo poskuse in z opazovanjem ugotavljali, kako se spreminjajo snovi.

4. SPOZNAVANJE DOMAČIH ŽIVALI  Izvajalka: ga. Tamara Urbančič, inženirka zootehnike
V šolo pripeljem enodnevne piščančke, mlade kunce, gosko, kokoši, petelina. Lahko tudi jagnje ali prepelice odvisno od sezone. Učenci z več čutnim učenjem spoznavajo domače živali in se učijo ravnanja z njimi. Gosaka opazujejo pri kopanju, piščančke in kunce pestujejo in hranijo…. Na strokoven način predstavim živali in njihove potrebe.

Natančna navodila glede urnika posameznih delavnic in potrebščin dobite naslednji teden.

Vrhnika, 9. 11. 2017                                                                 Ljuba

prijavnica

(Skupno 76 obiskov, današnjih obiskov 1)
Zapri nastavitve dostopnosti