Skoči na glavno vsebino

Ko ni sedežnic, vlečnic in teptalca. Veselje ostaja.

Vsak starš, katerega otrok obiskuje osnovno šolo, ki ima v programu tečaje ali šole v naravi, z vsebino alpsko smučanje, je v veliki dilemi, kako nabaviti vso potrebno opremo za svojega otroka. Opremo lahko kupi novo, lahko si jo sposodi od znancev ali prijateljev. Lahko se odloči za najem v smučarskih središčih ter v večjih športnih trgovinah.

Ker vemo, da otroci rasejo, je taka oprema lahko primerna samo za eno leto in spet smo v dilemi, kaj narediti. Lahko pa se odločimo še za cenejšo obliko, nordijsko smučanje, tek na smučeh, kjer je oprema vseeno malo cenejša, ampak je rabljene opreme manj kot za alpsko tehniko.

Vendar s tekaškimi smučmi lahko otrok uživa tudi doma, v okolici hiše, ko in če zapade vsaj 10cm snega in že je veselje tukaj. Saj ni potrebne nobene vlečnice, sedežnice, teptalca, samo dobra volja in hop na sneg. Če so smuči čez leta za 10cm prekratke tudi ni taka ovira, edino čevlji morajo »rasti« z otroško nogo.

Otrok uživa v domačem okolju.In v mestnem parku.

Ker se bližajo prve zimsko obarvane počitnice, lahko le te izkoristite tudi tako, da otroke peljete na bližnji hrib in tam izkoristite blago naklonino za prve spuste.

Poceni in zabavno za vse generacije.

Ključne besede: alpsko smučanje, nordijsko smučanje

Kategorija: šole v naravi

(Skupno 314 obiskov, današnjih obiskov 1)
Zapri nastavitve dostopnosti