Skoči na glavno vsebino

Hello, it’s us – Kanka.

Javljamo se po koncu jutranjega tekmovanja na odrskih deskah. Danes je bila OŠ Ivana Cankarja na vrsti prva. Spotoma povem še to, da nas tukaj kličejo Kanka. Prve dni smo jih še zavzeto popravljali, potem pa smo to spremenili v naš prepoznavni znak in proslavili z novo pesmico: Kanka can, Kanka will.

Občinstvu, sestavljeno iz šol, ki prihajajo iz Rusije, Brazilije, Mehike, Turčije in Peruja, smo pokazali, kaj se zgodi, ko v tragedijo Romeo in Julija vpeljemo elemente moderne tehnologije. Dekleta so se več kot odlično vživela v svoje vloge. Nina in Larisa sta bili Juliji, Manca in Inja njuna starša. ki ne moreta verjeti svojemu Facebooku, ko se na feedu pojavi slika hčerinega izbranca. Romeo a.k.a. Pika v Lanovih oblačilih,
ki nestrpno čaka novo sporočilo. Občinstvo je glasno zajelo sapo, ko se je po odru sprehodila Doroteja z napisom SEEN. Valentina kot Romeov kul bratranec, Ana pa njegova užaloščena mati. V zaodrju pa Tara, naš sound effect mastermind.  Kot je rekel eden izmed učiteljev: very sophisticated. Indeed.

Zdaj pa uporabim časotresk, da vam razložim, kako smo včeraj ustrašili nasprotnike.

Mystery Challenge. Tekmovali so Karolina, Pika, Nina, Lan, Tara, Manca, Višnja, Maja in Inja. Kot že ime pove, je šlo za skrivnost. Na licu mesta so izvedeli, kaj bodo morali početi in koliko časa imajo na voljo. 20 minut za posvet,  45 minut za konstrukcijo in sestavo vsaj 3-minutne predstavitve. Naloga: sestaviti progo za frnikolo, visoko vsaj 20 cm. Žirija bo ocenila hitrost, dolžino in višino. Potem smo morali vsi tisti, ki ne tekmujemo, zapustiti prostor. Skoraj dve uri kasneje se vrnemo v ta isti prostor, hodimo previdno, ker so strukture že razstavljene in potem zagledamo nasmejane obraze naših tekmovalcev. Cela skala se nam je odvalila! V krogu pa njihova proga. Visoka, trdna, v obliki vprašaja (because mystery), normalno, da so se režali.

Čas predstavitev. Poznate tisto: veliko hrupa za nič? Tako lahko opišem razlike med nekaterimi predstavitvami in izdelki. Frnikola se je zatikala, ni prepotovala celotne poti, niti v tretjem in zadnjem poskusu ne. Kaj pa tisto: tiha voda bregove dere? No, tiha voda je pripravila brezhibno predstavitev in svojo frnikolo v vseh treh poskusih pripeljala od točke A do točke B. Respect, guys!

Čez eno uro se odpravimo v studio, kjer so snemali Harryja Potterja. Pa nič bunkeljnom povedat!

P.S. Nekaterih slik s tekmovanja ni, ker imamo omejeno uporabo mobilnih telefonov, ki velja tudi za učitelje. Ko se pojavijo slike na uradni FB strani, jih bom prenesla tudi na našo stran.

(Skupno 557 obiskov, današnjih obiskov 1)
Zapri nastavitve dostopnosti