Skoči na glavno vsebino

Sedmošolci so rasli s knjigo

 

V tednu od 25. 1. 2021 do 29. 1. 2021 so imeli vsi oddelki 7. razreda posebno videokonferenco. Obiskala nas je Tamara Jesenovec, knjižničarka iz Cankarjeve knjižnice na Vrhniki. Učencem je predstavila nacionalni projekt Rastem s knjigo, s katerim želijo spodbuditi bralno kulturo in obiskovanje knjižnic. V okviru tega projekta vsako leto sedmošolci obiščejo knjižnico in ob zaključku dobijo tudi knjižno darilo. To leto bodo učenci v dar dobili knjigo Kako dolg je čas, avtorja Mateta Dolenca.

Ker pa mi trenutno ne moremo v knjižnico, je knjižnica prišla v naše domove. Knjižničarka nam je najprej predstavila projekt, ogledali smo si posnetek, ki ga je posnela Javna agencija za knjigo Republike Slovenije, nato pa je sledilo branje zabavne zgodbe iz prej omenjene knjige. Kasneje nam je knjižničarka predstavila še rezervacijo knjige in e-knjige preko cobissa. Ob tem smo spoznali polno novih knjig, ki so nas nagovorile, tako da jih bomo ob prvi priložnosti prebrali. Tudi knjigo Kako dolg je čas bomo prebrali za domače branje.

 

Sledi nekaj izjav učencev 7.a.

Predstavitev projekta Rastem s knjigo mi je bila zelo všeč. Zdi se mi pravilno, da so ta projekt uvedli, saj kar nekaj otrok nima veselja do branja. Knjižničarka nam je povedala veliko zanimivih podatkov in tudi na kratko predstavila kar nekaj knjig, ki jih lahko še preberem. (Ajda Požar)

 

Knjiga, ki nam jo je predstavila knjižničarka, se mi je zdela zanimiva in komaj čakam, da jo bom lahko prebrala. Knjižničarka nam jo je lepo predstavila in všeč mi je bil video o tej knjigi, ki smo si ga ogledali. (Iza Zrnec)

 

Predstavitev knjige se mi je zdela zelo zanimiva in veselim se, da jo bom lahko prebral. Prebral sem že nekaj drugih knjig Mateta Dolenca in verjamem, da bo tudi ta zanimiva. (Lan Zrnec)

 

Predstavitev projekta Rastem s knjigo mi je bila zelo zanimiva, ker rad berem. Knjižničarka nam je projekt predstavila na zanimiv in zabaven način. Dobil sem tudi nekaj idej za knjige, ki jih bom zagotovo prebral. Veselim se ponovnega obiska knjižnice. (Jakob Jerman)

 

mentorica projekta Rastem s knjigo Majda Fortuna Gregorčič

 

(Skupno 461 obiskov, današnjih obiskov 1)
Zapri nastavitve dostopnosti