Skoči na glavno vsebino

V torek, 21. 5. 2024, smo v Cankarjevem doma na Vrhniki priredili nastop z naslovom Multikulti popoldne.

Multikulti, torej govorci različnih jezikov, smo na naši šoli kar precej časa, prireditev pa je bila letos izvedena že četrto leto. Naš namen je predstaviti jezikovno in kulturno raznolikost naše šole. 

Prireditev je praznik jezikov. Na naši šoli imamo kar nekaj učencev, ki v svojem domačem okolju kot prvi ali materni jezik uporabljajo kakšen drug jezik. Vsi pa se lahko učimo tudi tujih jezikov – španščine, italijanščine, nemščine in angleščine.

Pri nas raznolikost odkrivamo in spodbujamo na različne načine. Na nastopu so pestrost naše šole učenci predstavili z glasbo, plesom, gledališkimi predstavami, recitacijami in lomilci jezikov. Na oder so vsak po svoje zakorakali učenci in učenke od 2. do 9. razreda. Pestrost pa so predstavili v različnih jezikih.

Ta večer nas je obogatil z zvenom različnih jezikov, z igrivostjo in znanjem naših učencev, nam približal svet pravljic, glasbe in pesmi. 

Poleg tega pa nas je tudi opomnil, kako pomembno je spoštovati in ceniti različnost med nami ter graditi mostove med ljudmi. Naj se ta duh medkulturnega dialoga in strpnosti nadaljuje tudi v prihodnje, saj smo vsi del iste svetovne družine.

(Skupno 87 obiskov, današnjih obiskov 1)
Zapri nastavitve dostopnosti