Skoči na glavno vsebino

V petek, 25. 11., smo se v oddelkih podaljšanega bivanja 3. razreda in 4. D odločili za potep. Deževno vreme nas ni prav nič motilo. Tudi jakne, bunde in čevlje smo pustili kar v garderobi. Kot Sosedov Bosopet smo se podali na pot doživetij.

Vrata s št. 1 so se odprla in vstopili smo v Francijo. Nismo se povzpeli na Eifflov stolp, nismo poizkušali francoskih sirov. Smo se pa s pomočjo ge. Dijane naučili nekaj besed, zapeli čudovito francosko pesmico Bonjour, Bonjour in zraven še koreografijo plesa. Au revoir! Še pridemo!

Skozi vrata št.2 smo vstopili v izdelovalnico smrečic. Pod mentorstvom ge. Anje smo izdelali prav čudovite. Vse smo lepo okrasili in sedaj čakajo, da nam bodo krasile prostore šole. V tej delavnici smo se spomnili, da se približujejo prazniki. Še dež, ki je padal namesto snega, nas v tem vzdušju ni prav nič motil.

Vrata št. 3 so nas vabila v svet predpraznične izdelovalnice visečih okraskov. Pod vodstvom ge. Mojce so pod našimi prsti nastajale zvezdice, lunice in oblački, ki bodo pripeti na vrvice pričarale snežen in pravljičen pogled skozi okna.

Vrata št. 4 so se nam odprla v svet kemije in čarobnega poskusa Barvni kameleon. Ga Tjaša nas je popeljala v zabavni svet poskusov, kjer smo s pomočjo indikatorja rdeče zelje odkrivali skrivnosti velikih znanstvenikov.

Skozi vrata št. 5 pa smo vstopili v svet glasbe. Z go. Vinkom smo razposajeno prepevali znane hite in tako krepko ogreli glasilke. Zelo smo se zabavali.

Kar prehitro je minil čas odmerjen za našo Popotovalnico in veseli, polni novih vtisov smo se vrnili in varno pristali v šoli, kjer nas je čakala okusna malica.

Seveda si želimo še več takšnih petkovih Popotovalnic!

Ustvarjalci popotovalnic: Anja Novak, Mojca Sluga, Dijana Ćorković, Vinko Bizjak in Tjaša Žnidaršič

(Skupno 194 obiskov, današnjih obiskov 1)
Zapri nastavitve dostopnosti