Skoči na glavno vsebino

dsc_0208V skupini PB 11, ki jo sestavljajo učenci 3.b in 3.e razreda smo veliko pozornosti namenili pomenu zdrave prehrane. Ko pa smo ugotovili, da je pri izboru zdrave hrane zelo veliko razlik glede na to, kje jo pridobimo. Da bi pridobili nekaj izkušenj, smo sami posejali nekaj semen. Kar čudno se nam je zdelo, da iz malih semen čez čas zraste paradižnik, solata, grah. Ravnali smo se glede na setveni koledar. Z zanimanjem smo opazovali rast in razvoj rastlin, najbolj pa nas je prevzel paradižnik.Vsak dan smo začudeno opazili, da je okenska polica v svetli učilnici pravi raj za rastoče rastline. Pridno smo zalivali. S solato nismo imeli preveč sreče, saj so jo napadle uši in morala je v karanteno pod koprivov pripravek. Grah je naredil strok, nato pa se posušil, paradižnik pa je prevzel kraljestvo in postajal iz dneva v dan večji. Kmalu je zacvetel in veseli smo bili muh, ki so priletele v učilnico in ga oplodile. Potem nas je razveselil z dvema malima, zelenima plodovoma.

Ker je ob oknu postalo prevroče in ker je potreboval več prostora, je dobil novo častno mesto v vrtu.Tam še vedno lepo raste in cveti. Prva dva paradižnika pa sta postala lepa, rumena in videti sta okusna.

Soglasno smo se odločili, da jih poleg naših risbic, podarimo dragemu prijatelju, sošolcu iz skupine, ki je zaradi bolezni v bolnici! Upamo, da bo vsaj čisto malo pripomogel pri okrevanju!

Na zdravje!

(Skupno 54 obiskov, današnjih obiskov 1)
Zapri nastavitve dostopnosti