Skoči na glavno vsebino

V četrtek, 24. 11. po pouku, se nam ni mudilo naravnost domov, ampak smo učenci sedmih, osmih in devetih razredov ter učiteljici slovenščine svoj prosti čas namenili knjigam. Obiskali smo 38. Slovenski knjižni sejem, ki se je letos odvijal na Gospodarskem razstavišču.

Učenci, ki so navdušeni bralci, nadarjeni na literarnem področju, ali pa so imeli preprosto željo obiskati ta najpomembnejši knjižni dogodek pri nas, so se zbrali pred šolo in se nato s krajevnim avtobusom odpeljali proti Ljubljani. Na sejmu smo se v prijetnem in sproščenem vzdušju sprehajali med knjižnimi policami in iskali knjigo, ki nas bo nagovorila, ogledali smo si lahko tudi razstavo ilustracij in marsikdo je našel nekaj zase. Ob glavnem odru smo se nato sredi živahnega dogajanja ustavili in prisluhnili pravljčarki Anji Štefan, ki nas je prevzela s pripovedovanjem svojih del. Njene štiri črne mravljice so nam sporočile marsikatero bistroumno misel in življenjsko modrost. Spomnila nas je na to, kako lepo je v času, ko so video vsebine del našega vsakdanjika, preprosto samo prisluhniti zgodbam, ki nosijo bogata sporočila.

Na koncu smo si vzeli čas, da smo naredili še drugi krog po sejmu, nato pa smo se vsak s svojo knjigo (ali dvema) pod roko precej bogatejši odpeljali nazaj proti Vrhniki.

 Tadeja Voljč

(Skupno 216 obiskov, današnjih obiskov 1)
Zapri nastavitve dostopnosti