Skoči na glavno vsebino

V petek, 1. 12. 2017, smo s predmetom Organizmi v naravnem in v umetnem okolju obiskali vivarij Biološke fakultete v Ljubljani.

Učenci smo imeli tri delavnice. Prva je bila eksperimentalna, kjer nam je študentka tamkajšnje fakultete v petrijevkah razdelila dve vrsti živali: mokarja in ščurka. Nato smo naredili poskus, kjer smo v stekleničko zaprli madagarskega sikajočega ščurka, ki je se je nenavadno oglašal s sikanjem, in na stekleničko pritrdili dve elektrodi- za kisik in ogljikov dioksid. Po nekaj minutah se je na računalniku izrisala tabela, ki je prikazovala količino vdihanega kisika in izdihanega ogljikovega dioksida.

Pri drugi delavnici smo si ogledali različne vrste mesojedih rastlin in si pogledali posnetek lovljenja mesojedih rastlin. Zelo zabavno je bilo zapiranje listov muholovk, v katere smo bezali s svinčnikom, da so se zaprle.

Tretja delavnica pa je bila zagotovo vsem najbolj všeč. Študentka je namreč prinesla veliko živali, ki smo jih lahko pobožali in tudi prijeli v roke. Prva žival je bila činčila Bine, ki je imel res zelo mehko dlako. Naslednje živali so bile krastača, želva močvirska sklednica, žoltoplaz (kuščar brez nog) in kraljevi piton, ki smo si ga najbolj pogumni obesili okrog vratu.

Skratka, vsi smo res doživeli super konec popoldneva.

Erika Čepin, 8.b

(Skupno 171 obiskov, današnjih obiskov 1)
Zapri nastavitve dostopnosti