Skoči na glavno vsebino

Za začetek se vprašajmo, kaj nam sploh pomeni beseda multikulturnost? Vsak iz med nas to besedo lahko razume drugače, že v osnovi pa nam pove, da se najrazličnejši jeziki in kulture mešajo med seboj. Lahko nam pomeni tudi povezanost vseh nas, sprejemanje drug drugega in drugačnosti.

Vse to smo na OŠ IC želeli pokazati na prireditvi MULTIKULTI, ki postaja že prav tradicionalna prireditev slavljenja raznolikosti. V torek, 21. 5. 2024, smo se v poznih popoldanskih urah zbrali v kulturnem domu Ivana Cankarja na Vrhniki. Tam so nam nastopajoči s točkami v angleščini, španščini, italijanščini in nemščini predstavili pesmi, na katere so se nekateri pripravljali samo tri tedne, spet drugi pa več kot dva meseca. Učenci  7. razredov so nam pripravili zanimive povedi za treniranje jezika, učenci NIS-a pa so nam odplesali plese, s katerimi so predstavili slovensko folkloro. Seveda ne smemo pozabiti na izjemno predstavo učencev nemščine, z naslovom Špicparkeljc.

Po končani prireditvi smo se domov odpravili bogatejši za še kakšno novo spoznanje, v ušesih pa so nam zvenele melodije raznolikosti. Hvala vsem nastopajočim in mentorjem in še kdaj, prosim!

Lucija Sever in Brina Pirc, 6. d

(Skupno 137 obiskov, današnjih obiskov 1)
Zapri nastavitve dostopnosti