Šolska kuhinja

12. 11. 2018 – 16. 11. 2018 MALICA KOSILO MALICA POP.
PONEDELJEK

polbeli kruh, Tamar namaz, paprika, manj sladek sadni čaj (alergeni: pšenica, mleko)

 

špageti bolognese, ribani sir, zelena solata, kaki iz Goriških Brd (alergeni: pšenica, mleko, jajca)

bio mešan ječmenov kruh, grozdje (alergeni: pšenica)

 

TOREK bombeta s sezamom, mortadela, rezina sira, bio kislo zelje SŠS, manj sladek sok (alergeni: pšenica, mleko, sezam) bela polenta s timijanom, ciganski golaž, solata ledenka (alergeni: pšenica, mleko) maslena štručka, domač kivi (alergeni: pšenica, mleko)
SREDA makovka, sadni jogurt Ego (alergeni: pšenica, mleko) minjonska juha, krompirjeva solata, piščančji pariški zrezek (alergeni: pšenica, mleko, jajca)

črni kruh, poli salama, kisla kumarica (alergeni: pšenica, mleko)

 

 

ČETRTEK koruzni kosmiči z mlekom (domače kravje mleko), mešano suho sadje (alergeni: pšenica, mleko, oreščki) repa po kmečko (bio repa), sladki štruklji s skuto (alergeni: pšenica, mleko, jajca) bio kvašene blazinice z rozinami, mleko (alergeni: pšenica, mleko)
PETEK

SLOVENSKI TRADICIONALNI ZAJTRK:

polbeli kruh po tradicionalnem postopku, medeni namaz (bio maslo, med lokalne pridelave), bio mleko, domače jabolko (alergeni: pšenica, mleko)

 

sirovi tortelini, smetanova omaka z bučkami, zelena solata, mandarina (alergeni: pšenica, mleko, jajca) sadna skuta, koruzni kruhki (alergeni: pšenica, mleko)


Učenci imajo v jedilnici na voljo čaj ali vodo. Pri kosilu je učencem na voljo kruh. V primeru, da ni mogoče zagotoviti ustreznih živil, si pridržujemo pravico do spremembe jedilnika
.

Vodja šolske prehrane: Urška Filač

DOBER TEK!