Skoči na glavno vsebino

Na pobudo španske šole I.E.S. Profesor Gonzalo Huesa iz Ronde (Andaluzija, Španija) v tem letu organiziramo izmenjavo učencev. V tednu 18.4. – 25.4. je trinajst španskih učencev v spremstvu dveh učiteljev obiskalo Slovenijo in našo šolo. Nastanjeni so bili na domovih naših učencev, njihovih gostiteljev. 

Obiskali so soline v Strunjanu, najvišji klif na Jadranu, Fieso in Piran. Ogledali so si Ljubljano, Postojnsko jamo in Predjamski grad. Skupaj s svojimi gostitelji so se povzpeli do Valvasorjevega doma pod Stolom. Med vikendom so se zbrali na skupnem srečanju na prijetnem vrtu ene od gostiteljskih družin ter z družinami obiskali Bled in poskusili idrijske žlikrofe. Predvsem pa so se v teh dneh med seboj družili in spoznavali, stkale so se mnoge prave prijateljske vezi. Tako naši učenci kot španski že odštevajo dni do septembra, ko bodo naši učenci vrnili obisk in odpotovali v Rondo.

Vsem učencem in njihovim družinam se najlepše zahvaljujemo za topel sprejem in izkazano gostoljubje. Naši gostje so se, po njihovih besedah, pri nas počutili odlično!

(Skupno 243 obiskov, današnjih obiskov 1)
Zapri nastavitve dostopnosti