Skoči na glavno vsebino

Drage učenke, dragi učenci!

Za nami je drugi teden dela na daljavo. Zelo se je spremenil vaš delovni dan, kajne? Zjutraj ni potrebno tako zgodaj vstati, šolski zvonec vas ne ‘zmoti’ več vsakih 45 minut, ni ustnega ocenjevanja znanja in pisnih preizkusov znanja …
In tudi ni zabavnih klepetov med sošolci med odmori in med čakanjem na kosilo. Ni igre na šolskem igrišču. Ni zanimivih razlag učiteljev, skupnega utrjevanja znanja …
Zdaj se učite na daljavo. Mislim, da vam gre dobro in da ste si že organizirali dan tako, kot najbolj ustreza prav vam.
Skrbno in redno še naprej spremljajte šolsko spletno stran. Od danes naprej so za vas pripravljene prenovljene spletne strani. Upam, da so vam všeč.
V prihodnjem tednu vam bodo učitelji zastavili nove naloge, dejavnosti, nove izzive. Nekateri učitelji so vam že ponudili pomoč; izkoristite jo. Drugi bodo od vas (pozorni bodite zlasti učenci 6. do 9. r) pričakovali poslane rešene naloge; upoštevajte njihove usmeritve in navodila. Na vaša sporočila vam bodo radi odgovorili. Verjetno ne takoj, a čim bodo lahko.

Ne pozabite, da so na spletni strani Cankar zna pripravljena gradiva za obvezne in neobvezne predmete (pod rubriko NIP in IP). Če ste to mogoče spregledali, je še čas, da opravite naloge za nazaj.

Spoštovani starši!

Zahvaljujemo se vam za sodelovanje in podporo.
Zavedamo se, da izpolnjevanje nalog na daljavo ni enostavno. Postavljeni ste pred nalogo, ki so jo do sedaj večinoma opravljali učitelji.
Zavedamo se tega, da lahko vsi zbolimo, tako učenci, starši in seveda tudi učitelji. In tudi tega, da marsikateri starš dela od doma, v nekaterih družinah oba starša, zraven pa še otroci, ki se morajo učiti na daljavo. So tudi družine, kjer sta oba starša učitelja in imata otroke. Nenazadnje pa tudi oprema; povsod ni mogoče zagotoviti potrebnega števila elektronskih naprav, tudi dostopnost omrežja ni povsod zadostna.
V tem trenutku se nam vsem porajajo vprašanja, na katera nimamo odgovorov. V kolikor se soočate z vprašanji, dilemami, skrbmi, se lahko obrnete na šolsko svetovalno službo in seveda tudi na razrednike.
Vsi vemo, da pouk na daljavo ni isto kot pouk v razredu. Pa vendar, poskrbimo, da učenci ne bodo izgubili izobraževalne kondicije. Zato je vaše sodelovanje v tem trenutku toliko bolj neprecenljivo. Spodbujajte svoje otroke pri delu na daljavo. Le skupaj bomo uspešni.

Na koncu vas prosim, da si vi in vaši otroci vzamete nekaj minut časa in podate povratne informacije o delu na daljavo v ANKETI.

Pazite nase in ostanite zdravi še naprej.

Polonca Šurca Gerdina, ravnateljica OŠ Ivana Cankarja Vrhnika

(Skupno 80 obiskov, današnjih obiskov 1)
Zapri nastavitve dostopnosti