Skoči na glavno vsebino

V soboto, 1. 6. 2013, smo se učenci, ki obiskujemo izbirni predmet nemščina, odpravili na enodnevno ekskurzijo na avstrijsko Štajersko.

Z avtobusom smo se odpeljali po avtocesti proti Mariboru in Šentilju. 

 

Naš prvi večji postanek je bil v Riegersburgu. Tu smo se z vzpenjačo povzpeli na srednjeveško utrdbo Riegersburg,  kjer smo si ogledali razstavo o življenju na gradu. Prijazni gospod nam je v nemškem jeziku povedal marsikaj zanimivega o starem orožju in čarovnicah.

Pot smo nadaljevali do čokoladne manufakture Zotter. Ker je bila sobota in so bili delavci na zasluženem počitku, smo si postopek izdelave čokolade ogledali kar na posnetku. Razveselil sem se pokušanja različnih vrst čokolad in najrazličnejših sestavin, ki jih umešajo vanjo. Najbolj sem bil navdušen nad malinovo in ribezovo čokolado, ki sem jo kupil tudi za  svoje domače. Lastnik čokoladnice ima ob tovarni tudi manjši živalski vrt, kjer smo si ogledali živali in pomalicali. 

Nato smo se odpravili proti Gradcu, kjer smo se sprehodili po starem mestnem jedru in si ogledali ostanek mestnega gradu, umetni most na Muri in glavni trg z mestno hišo.

Na poti domov, smo se ustavili še na Trojanah in se posladkali z velikimi trojanskimi krofi. V poznih večernih urah smo se vrnili nazaj na Vrhniko.

Miha Smrtnik, 8. a

(Skupno 135 obiskov, današnjih obiskov 1)
Zapri nastavitve dostopnosti