Skoči na glavno vsebino

Vabimo vas na spoznavanje slovenskih Alp, Planinskega muzeja in ogled ene izmed največjih skakalnic na svetu. Program ekskurzije obsega:

  • Ogled Planinskega muzeja z vodenimi delavnicami Planinski kalejdoskop

Vsaka pot v hribe je svoja zgodba. Tudi naša bo.  V skupinah se  podamo na pot slovenske planinske zgodovine in odkrivamo motive, ki so od nekdaj privabljali ljudi v gorski svet, včlanimo se v planinsko organizacijo, sledimo slovenski markaciji, se primerno oblečemo za planinsko turo, preverimo sposobnosti našega vodiča in na poti spoznavamo tudi bogastvo gorske narave.

Po postanku v planinski koči priplezamo na vrh in pogledamo v višavje Himalaje ter se prepustimo vtisom, ki jih v nas pušča muzejska planinska pot. Za uspešno opravljeno pot prejmete  diplomo.

  • Ogled nordijskega centra v Planici in vzpon na velikanko
  • Ogled izvira Save Dolinke v Zelencih
  • Kosilo (izbirno)

KDAJ:  2. april 2016,  zbor  7.50, prihod do 18.30

Cena:     17  EUR;   vstopnine (5 eur) in prevoz (12 eur/pri udeležbi 40 učencev). Vstopnine, prevoz in morebitno kosilo vam bomo zaračunali pri položnici.

DOPLAČILO za KOSILO (ok. 6 EUR – kdor želi,  na lokaciji restavracije CŠOD Planica. V ceno kosila ni vključena pijača.)

Ekskurzija je NEOBVEZNA (del razširjenega programa šole). S prijavo na ekskurzijo se zavežeš, da plačaš stroške ekskurzije, če se ne odjaviš do 30. marca 2016 oz.  ne poiščeš zamenjave. Zaradi lažje organizacije te tudi prosimo, da   ob prijavi sporočiš tvojo odločitev o kosilu.

Potrebščine: malica, ustrezna obleka in  športna obutev (pohodni čevlji ali   supergi z nedrsečim podplati, zemljevid Slovenije, dobra volja)

Jana Bizjak Bradeško

 

(Skupno 18 obiskov, današnjih obiskov 1)
Zapri nastavitve dostopnosti