Skoči na glavno vsebino

18. 11. 2022 obeležujemo DAN SLOVENSKE HRANE. V okviru le tega na šoli vsako leto izvedemo tudi TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK, ki letos nosi naslov: Zajtrk z mlekom– super dan. Maslo in mleko sta namreč že vsa leta, poleg kruha, medu in jabolka ali drugega slovenskega sadja, njegovi pomembni sestavini.  

Letošnji Tradicionalni slovenski zajtrk (TSZ) je že dvanajsti po vrsti.

Pobudnica TSZ-ja je bila leta 2011 Čebelarska zveza Slovenije, ko se je TSZ v obliki, kot ga poznamo danes, tudi prvič izvedel.

Učenki Sara in Ula sta med današnjo malico preko šolskega radia obvestili o izvoru današnjih živil in predstavili nekaj njihovih pomembnih lastnosti, ki so pomembne za naše zdravje.

Šolska malica je bila sestavljena iz ekološkega ovsenega kruha, lokalnega medu iz Zaplane, senenega mleka iz Kmetije Lončar, domačega masla iz kmetije Pr’Anžk ter hrušk izbrane kakovosti iz Krškega.

Na spodnji povezavi si lahko ogledate izobraževalni video namenjen ozaveščanju pomena čebel in o pomembnosti podpiranju slovenskih pridelovalcev.

Sara in Ula med javljanjem preko šolskega radia.
(Skupno 59 obiskov, današnjih obiskov 1)
Zapri nastavitve dostopnosti