Skoči na glavno vsebino

Danes je bil zanimiv dan v CŠOD Radenci. Spoznali smo malo več o človeških ribicah in o belokranjski narodni noši. Zaplesali smo belokranjski ljudski ples.

Po kosilu smo se razdelili v tri skupine. Ena skupina je šla na vadbo nordijske hoje, druga na pohod do reke Kolpe in okoli vasi, tretja pa na igre v naravi. Nato smo se zamenjali, dokler nas ni pregnal dež in smo šli gledati animirane filme, ki smo jih včeraj posneli sami. Za večerjo so bili makaroni z mesno omako in sirom. Vsi smo zelo uživali na zaključnem plesu, peki hrenovk na ognju in igranju namiznega tenisa. Jutri pa nas čaka odhod domov.

Jurij in Domen, 7.b

Ko smo se zjutraj zbudili, smo imeli za prvo dejavnost tekmovanje iz lokostrelstva ter plezanje. Nato smo plesali belokranjske plese. Sošolca Nikolo so oblekli v belokranjsko narodno nošo. Spoznali smo novo vrsto človeške ribice pod vrstnim imenom črni močeril. Sledilo je kosilo, ki je bilo zelo dobro, tako kot vedno do sedaj. Po kosilu smo imeli dejavnosti zunaj, vendar smo jih morali predčasno končati zaradi dežja. Namesto tega smo gledali filmčke, ki smo jih delali prejšnje dni. Sedaj bomo imeli večerjo in še ne vemo, kaj bo, verjetno bo odlično kot ponavadi. Po večerji bomo ob ognju pekli hrenovke in imeli zaključni ples. Na žalost bomo jutri po kosilu odšli domov.

Jan in Nikola, 7.d

(Skupno 538 obiskov, današnjih obiskov 1)
Zapri nastavitve dostopnosti