Skoči na glavno vsebino

Program Ekošola, v katerem sodeluje tudi OŠ Ivana Cankarja, je mednarodno uveljavljen program celostne okoljske vzgoje in izobraževanja, namenjen spodbujanju in večanju ozaveščenosti o trajnostnem razvoju med otroki, učenci in dijaki skozi njihov vzgojni in izobraževalni program ter skozi aktivno udejstvovanje v lokalni skupnosti in širše.

V petek, 12. 4. 2024, je na naši šoli potekala čistilna akcija.

Kot smo že vajeni, so nas v zbornicah čakale vreče za smeti in rokavice. Četrtošolci smo se odpravili ven in okrog Kulturnega centra pobirali odpadke. Veliko stvari se je našlo. Skušali smo jih čim bolje ločevati, zato smo imeli vreče različnih barv.

V barvne vreče smo zbirali KORISTNE ODPADKE: plastenke, pločevinke, tetrapake, folija, kartone, plastične vreče.

V črne vreče smo zbirali MEŠANE KOMUNALNE ODPADKE: tesnila, obutev, tekstil, cigaretni ogorki, plenice, čistilne krpe, vlažilni robčki, žvečilke, neuporabna pisala, povoščen papir od živil, neuporabne igrače (iz povoščene plastike/folije).

KOSOVNE ODPADKE smo ločili od ostalih odpadkov po materialih (kovina/les/plastika/guma) in jih položili na posamezne kupe poleg vreč.

Polne vreče smo pustili pri igrišču in Komunalno podjetje Vrhnika jih je odpeljalo na deponijo.

Skrb za naše okolje je odgovornost vsakega posameznika,. Skupaj lahko naredimo korak naprej k bolj čisti in zdravi okolici, v kateri živimo.

(Skupno 41 obiskov, današnjih obiskov 1)
Zapri nastavitve dostopnosti