Skoči na glavno vsebino

V petek, 9. 12., smo se nekateri učenci 8. in 9. razreda odpravili v CŠOD Cerkno, kjer smo bili do nedelje. Vikend je bil namenjen pogovoru o človekovih pravicah.

Ko smo prispeli v dom, smo se namestili po sobah in se med seboj bolje spoznali. Najprej smo imeli uvodno predstavitev, po tem pa smo se razdelili v dve skupini in se igrali igro Morilec.

Ob šestih je sledila dobra večerja. Po večerji smo se odpravili na sprehod. Petek je bil namenjen predvsem spoznavanju ljudi, ki so se borili za temeljne človekove pravice.

Naslednji dan smo se zbudili že precej zgodaj in pojedli zajtrk. Po zajtrku smo se odpravili na mesto, kjer se v Cerknem vsako leto prireja pustni običaj, imenovan Laufarija. Prijazni gospod nam je podrobneje predstavil ta običaj. Sledil je enourni sprehod po dežju, nato pa kosilo. Po kosilu smo v manjših skupinah ustvarjali Fakebook spletne strani in se pretvarjali, da smo eden izmed borcev za človekove pravice. Pozno popoldne je tema nanesla na varnost na internetu in pogovarjali smo se tudi o tem. Po večerji smo si ogledali dokumentarni film o varnosti na spletu in se odpravili spat.

Tudi drugo jutro ni bilo nič kaj drugačno od prejšnjega, razen tega, da smo se tokrat prebudili skupaj s snegom. Vstali smo zgodaj in pojedli zajtrk. Nato smo se malo pogovorili o filmu. Sledila pa je še ena zanimiva delavnica. Ustvarili smo namreč kratko animacijo z uporabo aplikacije na temo človekovih pravic. Nastali so zanimivi izdelki. Še zadnjič smo pojedli kosilo in se
po še enem kratkem pogovoru o tem, kaj nam je bilo všeč in kaj ne, kar malce žalostni odpravili domov.

Vikend je bil kljub kislemu vremenu zelo zabaven in sproščen (vsaj za večino). Seveda smo imeli tudi nekaj prostega časa, ki smo ga radi preživeli ob igranju namiznega nogometa, partijah šaha ali poležavanju v sobah :).

Špela, 8. razred

Spodaj pa si lahko ogledate odlične animacije, ki so jih ustvarili učenci s pomočjo aplikacije Stop Motion Studio na temo človekovih pravic.

(Skupno 220 obiskov, današnjih obiskov 1)
Zapri nastavitve dostopnosti