Skoči na glavno vsebino

V petek, 13. 3. 2015, so se učenke šestih razredov Neža Japelj, Jitske Hartmans, Melita Lekšan, Kaja Klun Štirn, pod skupnim imenom »Tepke«, udeležile regijskega kuharskega tekmovanja Kuhna pa to.

DSC_0647DSC_0664

DSC_0654

V gostilni Pečarič, na Vrhovcih, je dišalo po tradicionalnih kamniških jedeh, jedeh iz Tuhinjske doline in jedeh, ki jih je v svojem otroštvu jedel Ivan Cankar. Punce so pripravile njegovo najljubšo jed ješprej, koruzni močnik s suhimi hruškami ter cankarjev kruh. Za pripravo vseh treh jedi so uporabile domača in lokalno pridelana živila, saj celotno tekmovanje stremi k temu. Kuhale so po receptih svojih starih staršev, ki so jim dale pridih sedanjosti pri mešanju različnih okusov.

Komisija je imela izredno težko delo in se je zelo težko odločila o zmagovalni skupini, tako da so na koncu odločale malenkosti in se naše »Tepke« žal niso uvrstile v finale. A so bile kljub temu s strani prof. Janeza Bogataja, bil je v komisiji, pohvaljene. Navdušen je bil nad njihovo inovativnostjo, da so bile tako pogumne in šle po Cankarjevih stopinjah. Ob tem bi se zahvalila učiteljem, ki so pomagali pri uresničitvi ideje o pogrinjku ter kmetijama z Vrhnike in Drenovega griča za zelenjavo in moko, ki so naše jedi naredile še okusnejše.

Mentorica Anja Novak

(Skupno 509 obiskov, današnjih obiskov 1)
Zapri nastavitve dostopnosti