Skoči na glavno vsebino

V sklopu tednov vseživljenjskega učenja smo na T2 z učenci izvedli 5 dejavnosti.

Učenci 1.a razreda so se preizkusili v različnih miselnih igrah in nalogah. Reševali so rebuse, povezovali pike, prepoznavali razlike med slikami, urili spomin in domišljijo,….Preživeli so čudovito uro zabave in sodelovanja med učenci in učenkami.

Že od začetka pomladi drugošolci in tretješolci skrbijo za šolski eko vrt. Letos smo imeli v okviru vrtnarskega krožka izmenjavo sadik in semen. Izmenjali, zamenjali ali podarili smo si doma ali v šoli vzgojene sadike ali semena. Sadike in semena zdaj čakajo, da jih bomo posadili in posejali na naše gredice na šolskem eko vrtu.

Na ponedeljkovo deževno popoldne smo se s prostovoljci odpravili na obisk k varovancem društva upokojencev na Vrhniki. Uro skupnega druženja smo izkoristili za medgeneracijsko druženje. Z različnimi igrami smo si razmigali telo in »sive celice« ter se predvsem prijetno zabavali. Varovanke Doma so se izkazale v vseh igrah, najboljše pa so bile v igri »nogometa«. Polni lepih vtisov smo se poslovili in si obljubili, da se kmalu spet srečamo.

V šolski in Cankarjevi knjižnici na Vrhniki učiteljica Ljubica bere s psičko Tito. Na branje prihajajo učenci, ki imajo težave pri branju. Pri branju jih posluša jazbečarka Tita. Učenci jo pred branjem malo zmasirajo, pokrtačijo; med branjem jo še pocrkljajo in na koncu psičko nagradijo s priboljškom. Delujeta v okviru društva Tačke pomagačke.

Učiteljica Anka ni samo učiteljica, ampak je tudi popotnica. V petek nam je pripravila pravo popotovanje po njeni ljubi deželi Braziliji. V učilnici nas je pričakal zemljevid sveta, zastava in pravi dres. Učenci so z navdušenjem poslušali Ankino pripovedovanje in uživali ob fotografijah in njenih dogodivščinah.

(Skupno 33 obiskov, današnjih obiskov 1)
Zapri nastavitve dostopnosti