Skoči na glavno vsebino

V tednu od 23. do 27. januarja bo potekal 8. teden pisanja z roko. V zadnjih letih digitalizacija vse bolj izpodriva različne vrednote, predvsem natančnost in pisanje z roko.

Društvo Radi pišemo z roko skupaj z Ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport ter Zavodom RS za šolstvo organizira projekt pisanja z roko, s katerim se ozavešča pomen ohranjanja pisanja z roko in spodbuja čitljivo pisanje.

V 7. c razredu so učenci prejšnji teden spoznali zgradbo in značilnosti uradnega in neuradnega pisma. V duhu tedna pisanja z roko so nato svoje znanje uporabili tudi v praksi.

Učenci so si izbrali vsak eno osebo, ki so ji napisali pismo. Pisma so nato opremili z znamkicami, učiteljica pa jih je odnesla na pošto, od koder bodo romala do izbranih prijateljev, družin, dedkov in babic. Nekaj pisem bo potovalo tudi izven Slovenije, in sicer v Nemčijo, Rusijo in Belorusijo.

Večina učencev je bila nad idejo zelo navdušena, čisto vsi so napisali svoje pismo ter ga skrbno vložili v ovojnico.

Ne le da smo obudili čitljivo pisanje z roko, hkrati smo se naučili tudi, kako pravilno izpolnimo pisemsko ovojnico in kar je najlepše, prepričana sem, da bodo učenci s svojimi pismi polepšali dneve marsikomu izmed naslovnikov, ko bodo v prihodnjih dneh prejeli pisemca naših učencev.

(Skupno 75 obiskov, današnjih obiskov 1)
Zapri nastavitve dostopnosti