Skoči na glavno vsebino

Po dolgem času smo na šoli ponovno izvedli sobotno šolo za nadarjene učence 2. triletja. Učencem smo ponudili 4 delavnice: IZDELAVO NARAVNIH MIL IN ČISTIL, FIZIKALNO DELAVNICO, delavnico MATEMATIČNA DIRKA in MIKROSKOPIRANJE. Vsak učenec je izbral 2 delavnici.

Naravna mila in čistila so izdelovali z zunanjo izvajalko Tamaro Urbančič. Vsak učenec je izdelal dva mila z dodatkom zdravilnih rastlin in čebeljih pridelkov (cvetni prah, med, vosek) ter eno naravno čistilo.

FIZIKALNO DELAVNICO je pripravil učitelj fizike Nejc Urbas. Učenci so iz lesa izdelali barvno vrtavko in pogledali kateri fizikalni zakoni zanjo držijo.

Pri MATEMATIČNI DIRKI so se učenci preizkusili v reševanju matematičnih nalog, ki so od njih zahtevale spretnost, natančnost in uporabo različnih strategij reševanja. Na hodnikih so bili naključno prilepljeni oštevilčeni listi z nalogami ter listi za namigi. Vsak tekmovalec je dobil začetno številko, pravilno rešena naloga ga je pripeljala do naslednje. Delavnico je pripravila Tina Mohorič, učiteljica matematike.

Največ učencev je izbralo delavnico MIKROSKOPIRANJE. Ogledali so si neznan, zanimiv svet, ki se skriva v kapljici vode. Pod mikroskopom so si ogledali živahno gibanje paramecijev, počasno premikanje evglen, razmnoževanje kvasovk… Na primeru lističa mahu so spoznali celico, najmanjšo enoto živega.  Na koncu so samostojno pripravili svež preparat luskolista čebule ter prečni prerez lista.  Delavnico sta izvedli naši učiteljici Sonja Rihar in Špela Zelenec.   

Sobotne šole se je udeležilo 39 učencev.                                                                                                                                                                                 

(Skupno 322 obiskov, današnjih obiskov 1)
Zapri nastavitve dostopnosti