Skoči na glavno vsebino

Spoštovani starši,

vabimo Vas, da se nam v  ČETRTEK, 13. 04. 2017, OB 18.00 uri pridružite v (jedilnici) večnamenskem prostoru  šole na  LOŠCI 1 na PREDSTAVITVI  PREVENTIVE NASILJA  MED VRSTNIKI.

Govorili bomo o tem,

  • zakaj se vrstniško nasilje dogaja;
  • kdo so otroci, ki izvajajo nasilje, in otroci, ki doživljajo nasilje;
  • kakšne posledice pusti vrstniško nasilje pri otrocih in v šolski ter širši skupnosti;
  • kako lahko preprečimo vrstniško nasilje.

Vljudno vabljeni!

V preteklem mesecu  smo na šoli za tretješolce že izvedli DELAVNICE preventivnega programa  CAP »Brez nasilja nad vrstniki«

Vrstniško nasilje je problem, s katerim se žal srečuje veliko otrok. Da bi jih zaščitili pred škodljivimi posledicami nasilja, je pomembno, da jim o problemu spregovorimo na pravi način in jim predstavimo možnosti za preprečevanje in ustavljanje tovrstnih ravnanj. Ob tem se moramo s problemom vrstniškega nasilja seznanjati tudi odrasli in se aktivno vključiti v njegovo reševanje.

V delavnicah CAP programa »Brez nasilja nad vrstniki« otrokom preko igre, na pozitiven in njihovi starosti prilagojen način, predstavimo, kako lahko prepoznajo vrstniško nasilje in se ustrezno odzovejo nanj. V predstavitvah za odrasle s problemom vrstniškega nasilja seznanjamo tudi šolsko osebje in starše. Prav od odziva odraslih je namreč  pogosto odvisen nadaljnji potek nasilniških situacij.

(Skupno 59 obiskov, današnjih obiskov 1)
Zapri nastavitve dostopnosti