Skoči na glavno vsebino

Učenci posameznih petih oddelkov 7. razreda in oddelka NIS so  letos v okviru projekta Rastem s knjigo obiskali Cankarjevo knjižnico, kjer nas je sprejela koordinatorica projekta, gospa Tamara Jesenovec.  Najprej je učencem predstavila knjižnico, njeno ureditev in delovanje, nato pa še cobiss in e-knjigo. Preko pripravljenih književnih del, ki so bile izbrane za knjigo projekta v prejšnjih letih, je prišla do srža tega nacionalnega projekta, spodbujati učence k branju kakovostnih knjig. Učenci so nato dobili vpogled v književni opus pisatelja Vinka Moderndorferja, katerega knjiga Jaz sem Andrej je letos izbrana za knjižno darilo sedmošolcem. Preko branja različnih odlomkov je knjižničarka odstirala poglavitne teme knjige, kot so samopodoba, prijateljstvo, prva ljubezen, spremembe telesa, medgeneracijsko sodelovanje, odraščanje … Spodaj je nekaj mnenj učencev o obisku.

V knjižnici mi je bilo najbolj všeč, da nam je knjižničarka brala odlomke iz knjige, nato pa smo se o njih pogovarjali. Knjiga se mi zdi zelo zanimiva. Z veseljem bi še kdaj ponovil tak obisk. (Tine Jarc)

Z razredom smo odšli v knjižnico v Kulturni center Vrhnika. Tam nam je knjižničarka predstavila cobiss in njihovo knjižnico. Nato je začela z branjem odlomkov iz knjige Jaz sem Andrej. Ob tem sem zelo uživala in prav rada poslušala. Nazaj do šole sem se sprehodila z nasmehom. Definitivno bi kaj takega še ponovila. (Lana Fabiani)

Prijazna knjižničarka nam je pripovedovala o knjigah in knjižnici. Pripovedovala nam je tudi o knjigi Jaz sem Andrej. Knjigo sem sicer že prebrala, a zato ni bilo nič manj zanimivo in poučno. Tak obisk knjižnice se mi zdi zanimiv. (Eva Ogorevc)

mentorica Majda Fortuna Gregorčič

(Skupno 127 obiskov, današnjih obiskov 1)
Zapri nastavitve dostopnosti