Skoči na glavno vsebino

Danes je na naši šoli potekal Olimpijski dan.

23. junij 1894 predstavlja ustanovitev Mednarodnega olimpijskega komiteja in rojstni dan olimpijskih iger moderne dobe. Olimpijski komite Slovenije v mesecu juniju pripravi številne dogodke, posvečene temu zgodovinskemu trenutku, pomembnem za razvoj športa. Olimpijski dan poudarja tudi pomembnost aktivnega življenjskega sloga ter osvešča o najpomembnejših olimpijskih vrednotah: odličnost, prijateljstvo in spoštovanje.

Vsi tretješolci smo se zbrali v šolski telovadnici, kjer nas je pričakala posebna gostja, nekdanja olimpijska tekmovalka, Alenka Bikar. Obisku sta se seveda pridružila tudi naša ravnateljica in župan Vrhnike, Daniel Cukjati. Znana slovenska atletinja nam je povedala, da je v njihovi starosti tudi sama obiskovala ravno to šolo kot oni ter nam povedala nekaj anekdot iz tega časa. Poudarila je, da je za uspešnega športnika najpomembnejša vztrajnost, nenehna želja po izboljšanju. Preizkusili smo se tudi v olimpijskem kvizu, za pravilen odgovor pa je naključni učenec dobil znano olimpijsko maskoto, Foksija.

Srečanje smo zaključili s skupinskim tekom na stadionu, za nagrado pa smo vsi dobili medaljo ter se posladkali s slastnim sladoledom.

(Skupno 37 obiskov, današnjih obiskov 1)
Zapri nastavitve dostopnosti