Skoči na glavno vsebino

Učenci 1. c in 2. b, zaključujejo z dejavnostmi Tednov vseživljenjskega učenja na razredni stopnji. Tokrat sta bili na sporedu dve dejavnosti, Okrog sveta: Brazilija in Pravljično-ustvarjalna čajanka pod krošnjami.

Učiteljica in popotnica Anka, je drugošolcem pripravila pravo popotovanje v njej ljubo deželo, Brazilijo.

V učilnici jih je pričakal zemljevid sveta, zastava in čisto pravi dres. Hitro je postalo jasno, da vsi pripadajo Braziliji. Učenci so z navdušenjem poslušali Ankino pripovedovanje in uživali ob fotografijah njenih dogodivščin. Še posebej pa jim je v spominu ostalo to, da Brazilci slovijo po odlični hrani, imajo veliko živali, ki jih pri nas ne vidimo in pripovedi o prigodah v Riu de Janeiru.

Na petkovo sončno popoldne, je učence 1. c učiteljica Mateja povabila na pravljično čajanko z ustvarjalnimi delavnicami, pod krošnjami dreves, naše učilnice na prostem.

Poslušali so pravljico Tortica za Medvedka in se ob koncu, tako kot medvedek in njegova druščina, posladkali s čajem, učiteljica Mateja pa jih je presenetila s čisto pravo piškotno torto.

To pa še ni bilo vse, v senci dreves so jih čakale mizice, na katerih so iz slanega testa ustvarili svoje mini tortice, seveda pa ni manjkal niti čisto pravi recept Medvedkove torte. Bil je prav čudovit zaključek tedna.

(Skupno 112 obiskov, današnjih obiskov 1)
Zapri nastavitve dostopnosti