Skoči na glavno vsebino

V podaljšanem bivanju 3. D razreda smo se že v mesecu marcu odločili polepšati naš vrhniški športni park in območje pri starem bazenu. Učenci so zelo radi plezali po palicah za vadbo postavljenih ob bazenu, ob njih pa je samevalo 10 betonskih korit. ZIC Vrhnika smo zaprosili za dovoljenje in hitro prejeli potrditev, da lahko korita polepšamo in vanje zasadimo rastline.

Tako smo se že kar hitro lotili čiščenja korit. Nataknili smo si rokavice, poprijeli za vrtnarsko orodje in žičnate krtače ter se lotili dela. Iz zemlje smo izpulili ves plevel in s krtačami očistili zunanje stene korit.

V tistem času so se tudi mame in babice že lotile dela po domačih vrtovih in prejeli smo kar nekaj sadik narcis, mačeh in semen različnih rastlin. Najlepša hvala vsem. Te rastline smo posadili in lepo so uspevale, nas pa je čakalo le še pleskanje korit. Tedensko smo premikali naše pleskanje, saj nam je vreme ponagajalo.

Sedaj, ko se je končno znova začelo lepše vreme, smo naš mini projekt pripeljali že skoraj do konca. V nekaterih koritih so nam semena lepo vzklila, spet v drugih ne.

Danes smo z novimi sadikami trajnic in cvetlic še olepšali korita in upamo, da takšna tudi ostanejo.

Do konca našega projekta imamo še dve nalogi. Prva bo interaktivne narave, kjer bodo učenci s pomočjo QR kod lahko spoznavali rastline, ki smo jih posadili. Za drugo, pleskanje, pa potrebujemo še malo lepega vremena.

Vsi pa smo mnenja, da so korita že danes veliko lepša, kot so bila prej in da ni boljše sprostitve, kot delo z zemljo in zelenjem.

Na tem mestu se zahvaljujemo ZIC Vrhnika za vso pomoč pri izvedbi.

 

(Skupno 253 obiskov, današnjih obiskov 1)
Zapri nastavitve dostopnosti