Skoči na glavno vsebino

V petek, 1. marca, smo MEPI-jevci začeli naš dvodnevni MEPI tabor.

Zbrali smo se v prostorih šole in najprej pregledali vse dejavnosti, ki so jih za nas izbrali naši mentorji. Nato je sledila prva pomoč. Prostovoljca Fati in Andraž z Rdečega križa sta nam pokazala pravilne tehnike oskrbovanja najrazličnejših ran in metode oživljanja.

Po namestitvi v učilnicah je ob 19. uri sledila priprava večerje. V gospodinjski učilnici smo se pod budnim očesom g. Nejca in g. Mateja lotili priprave hrenovk. Kljub manjšim zapletom smo uspešno pojedli dobro zasluženo večerjo.

Po krajšem premoru sta nas učitelja podučila o obnašanju v naravi, nato pa so sledile igre za boljšo povezanost skupine, kot je obračanje šotorke in razvrstitev udeležencev po določenih značilnostih. Ob igrah smo se izjemno zabavali in večer zaključili s kitaro in petjem pesmi. Spat smo se odpravili okoli desete ure, a kot predvideno, smo zaspali šele okoli polnoči.

V nov dan sta nas učitelja prebudila ob 7. uri. V malo več kot pol ure smo pospravili vse svoje stvari v nahrbtnike in vrnili učilnici nazaj v stanje pred naši prihodom.

Nato je sledil zajtrk. Najprej smo si, kot običajno, namaze mazali na kruh z nožem, nato pa se je g. Matej odločil, da nam bo nože pobral in nas prepustil iznajdljivosti. Vsi smo uporabili ovitke od marmelade, medu in masla, a šele pri pomivanju posod ugotovili, da bi si lahko pomagali z žlicami ali vilicami.

Potem sta prišla tabornika Hana in Jan, ki sta nam pokazala, kako in kje postavimo šotor, kako si uredimo kurišče in zakurimo ogenj, kako uporabljamo kompas, kako pravilno napolnimo nahrbtnik za odpravo … Za nameček sta nas opozorila še na nevarnosti v naravi.

Po pripravi okusnih makaronov je sledila še orientacija. Razdelili smo se v dve skupini in se podali na pot. Nazaj v šolo smo se vrnili okoli 16. ure in nato imeli evalvacijo z go. Jano in g. Nejcem.

Po vseh pustolovščinah in na novo pridobljenem znanju smo se odpravili domov.

MEPI tabor je bil za vse nas super izkušnja – polna dogodivščin, znanja in zabave. Z radovednostjo pa se že oziramo k aprilu in maju, ko nas čakata pravi pustolovski odpravi.

                                                                                   Nuša in ostali MEPI-jevci 2023/24

(Skupno 201 obiskov, današnjih obiskov 2)
Zapri nastavitve dostopnosti