Skoči na glavno vsebino

V petek, 9. 3. 2018, je na Osnovni šoli Tabor Logatec potekal MEDOBČINSKI OTROŠKI PARLAMENT. Poleg predstavnikov OŠ 8 Talcev Logatec, OŠ Tabor Logatec in OŠ Antona Martina Slomška Vrhnika so svoje mnenje in svoja stališča samozavestno zagovarjali tudi predstavniki naše šole: Klavdija Pevec (7.a), Matej Mivšek (9.d), Jaka Vidmar (9.d) in Leon Lenart Drašković (9.d). V novinarske čevlje se je postavil Marko Volaš (8.b).

Naše sproščeno in prijateljsko druženje se je začelo s predstavitvijo dela, ki so ga parlamentarci opravili na svojih šolah. Nato so na štirih delavnicah (ODNOSI V ŠOLI, UČNE VSEBINE, METODE IN NAČINI POUČEVANJA, ŠOLA ZA ŽIVLJENJE) poglobljeno razmišljali in razvijali ideje, kako bi izboljšali ŠOLSTVO IN ŠOLSKI SISTEM, ki je letošnja tema OTROŠKEGA PARLAMENTA. Mentorice smo ves čas poslušale zelo zanimivo debato.

Na koncu smo izvedli še tajne volitve za predstavnike na regijskem parlamentu, ki bo na OŠ Antona Martina Slomška Vrhnika. Našo šolo bosta tako 28. 3. zastopala Klavdija Pevec (7.a) in Matej Mivšek (9.d), ki sta se po mnenju učencev najbolje odrezala.

(Skupno 500 obiskov, današnjih obiskov 1)
Zapri nastavitve dostopnosti