Skoči na glavno vsebino

V četrtek, 14. maja 2015, je na Vrhniki pri OŠ Ivana Cankarja v sproščenem in športnem duhu ter v lepem vremenu potekalo kvalifikacijsko tekmovanje »Kaj veš o prometu«. Tekmovanja se je udeležilo 8 tekmovalcev iz OŠ Antona Martina Slomška Vrhnika, OŠ Log – Dragomer in OŠ Ivana Cankarja Vrhnika.

Pomerili so se v treh disciplinah: v spretnosti vožnji na poligonu, ocenjevalni vožnji na prometnem poligonu ter preko spletne aplikacije preverili svoje znanje o cestno-prometnih predpisih, opremi kolesa in vedenju v prometu. Vsi tekmovalci so pokazali veliko mero znanja in spretnosti. Tekmovalce sta nagovorila in pohvalila predsednik SPV, g. Karol Jurjevčič  in župan Občine Vrhnika,  Stojan Jakin, ki je najboljšim podelil nagrade in odličja. Zmagal je Teo Ponikvar, z enakim številom točk, vendar s slabšim rezultatom na spretnostni vožnji, se je na drugo mesto uvrstil Jaka Čretnik, tretje mesto pa je zasedel Anže Pellis Brenčič, vsi trije so z OŠ Ivana Cankarja Vrhnika. Prvi trije tekmovalci so za svoje dosežke prejeli praktične nagrade, ostali udeleženci pa simbolične nagrade. Nagrado za ekipno zmago so učenci OŠ Ivana Cankarja delili še s tekmovalcema iz OŠ Antona Martina Slomška Vrhnika in OŠ Log – Dragomer. Skupaj z mentorjema smo se posladkali v slaščičarni Berzo.

Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Občine Vrhnika se zahvaljuje vsem sodelujočim za pomoč pri organizaciji: ZŠAM, JP KPV d.o.o., Občini Log – Dragomer, Občini Borovnica, OŠ Ivana Cankarja. Zahvaljujemo se tudi sponzorjem, ki so poskrbeli za nagrade in okrepčilo naših tekmovalcev, to so: Intersport ISI d.o.o., Mercator d.d. in slaščičarna Berzo.

Jaka Čretnik se je udeležil tudi 24. državnega tekmovanja »Kaj veš o prometu«. Letošnje tekmovanje je potekalo 30. 5. 2015 v Novem mestu. V konkurenci 51. najboljših kolesarjev iz vse Slovenije je zasedel 36. mesto. Čestitamo.

 

(Skupno 329 obiskov, današnjih obiskov 1)
Zapri nastavitve dostopnosti