Skoči na glavno vsebino

Spoštovani starši

S ponedeljkom, 18. 5. 2020, je predvideno postopno sproščanje ukrepov za zajezitev širjenja COVID-19 tudi na področju vzgoje in izobraževanja. Dokončni sklep ministrice pričakujemo v tem tednu.

Učenci 1., 2. in 3. razreda naj bi pričeli s poukom v prostorih šole 18. 5. 2020, od 25. 5. 2020 dalje pa tudi vsi učence 9. razreda in učenci od 4. do 8. razreda, ki imajo učne težave in težko dosegajo standarde znanja. Za slednje se bodo izvajali dopolnilni pouk ter individualna in skupinska pomoč. Vse to velja tudi za učence, ki obiskujejo podružnično šolo NIS in PP.

Poudariti je potrebno, da se v šolo vračajo le zdravi učenci. V skladu s priporočili Nacionalnega inštituta za javno zdravje mora šola obvezno pridobiti podpisano Izjavo staršev pred vstopom otroka v šolo, s katero starši potrdijo, da je otrok zdrav.

Za učence, ki se vzgojno izobraževalnega procesa v šolskih prostorih ne bodo udeležili iz zdravstvenih razlogov njih samih ali njihovih ožjih družinskih članov oz. oseb, s katerimi bivajo v istem gospodinjstvu, bodo starši morali prav tako podati izjavo o obstoju teh okoliščin in s tem o razlogu, da se tak otrok še vedno izobražuje na daljavo.

Starši učencev od 1. do 3. razreda ste prva navodila že dobili po elektronski pošti.

Vljudno vas prosimo, da nam čim prej podate povratno informacijo, da bomo lažje načrtovali delo v naslednjem tednu.

Vse nadaljnje informacije vam bomo posredovali do petka, 15. maja,  po elektronski pošti, objavljene pa bodo tudi na spletni strani šole.

 

Mag. Polonca Šurca Gerdina

(Skupno 132 obiskov, današnjih obiskov 1)
Zapri nastavitve dostopnosti