Skoči na glavno vsebino

Pa smo dobili zmagovalce našega tekmovanje in se za nagrado odpravili v osrčje Julijskih Alp.

V petek, 24. 5., smo se proti Gorenjski odpravili 7. c in z njimi še 19 posameznikov, ki so v času tekmovanja dosegli največ vzponov.

Najprej smo se odpravili v Slovenski planinski muzej v Mojstrani, kjer smo nekaj izvedeli o pogumnih plezalcih in plezalkah, ki so med prvimi osvajali strmo severno triglavsko steno. Po ogledu kratkega filma smo z interaktivnimi nalogami raziskovali in spoznavali alpski svet ter doživeli nevihto v bivaku. Za opravljene naloge smo bili nagrajeni z ličnimi magneti.

Pot nas je nato vodila v dolino Vrata. Če bi imeli več časa, bi se kar peš odpravili do cilja. Ob potoku, ki teče skozi dolino, je napreč speljana slikovita pešpot. Mi pa smo se vkrcali na naš avtobus in šofer se je na ozki in ponekod strmi gorski cesti spretno srečeval z ostalimi izletniki. Spotoma smo si ogledali čudoviti slap Peričnik in da je pot hitreje minila, smo poslušali slovensko legendo o Zlatorogu. S parkirišča smo se sprehodili do Aljaževega doma, kjer se je že odprl pogled na veličastno gorsko steno. Težko si je predstavljati, da se plezalci kar preko nje odpravijo na Triglav!

Sprehod nas je nato vodil še do spominskega obeležja padlim gornikom partizanom v obliki klina in karabina na skali, ki kar kličejo po plezanju.

Čudovit dan preživet v naravi nas je napolnil z energijo in zagotovo bomo še prišli v te prelepe kraje.

(Skupno 236 obiskov, današnjih obiskov 1)
Zapri nastavitve dostopnosti