Skoči na glavno vsebino

EKSKURZIJA NA AVSTRIJSKO KOROŠKO

Ob 7.30 smo se odpravili izpred šole. V Tržiču smo pobrali našega vodiča in pot nadaljevali čez mejni prelaz Ljubelj. Po strmin serpentinah smo se spustili do Celovške kotline.

Prvi postanek je bil na Gosposvetskem polju, kjer smo si ogledali cerkev Gospe Svete in vojvodski prestol. Nadaljevali smo do Celovca, si ogledali mesto in dvorano grbov, v kateri se nahaja knežji kamen. Nato smo se z avtobusom odpravili proti Vrbskemu jezeru, kjer smo spoznali nastanek jezera. Naša zadnja postaja je bil park z maketami – Minimundus. Tam smo v skupinah predstavili svetovne znamenitosti svojim sošolcem. Ob 15.30 smo se odpravili domov. Imeli smo se odlično in upamo, da bomo izlet še kdaj ponovili.

Kajetan in Ažbe, 8. A

V četrtek, 12. 10. 2023 smo se 8. razredi odpravili na ekskurzijo na avstrijsko Koroško. Zbor smo imeli že ob 7.15, zato smo vstali prej kot ponavadi. Pot je bila kar dolga in polna ovinkov. Med potjo smo izvedeli veliko novih podatkov o pokrajinah Slovenije ter Avstrije. Med potjo je bilo mnogim učencem slabo, med njimi tudi meni, a bilo je vredno, saj smo imeli prečudovit dan. Naš prvi postanek je bil zelo kratek. Nato smo si ogledali vojvodski prestol, kjer smo tudi pomalicali. Sprehodili smo se po mestu Celovec, si ogledovali cerkve, teatre, glavne znamenitosti, glavne trge itd. Sledil je še ogled prečudovitega Vrbskega jezera, nato pa zadnja, najbolj pričakovana točka večine – Minimundus! Tam smo svoji skupini predstavili vsak svojo znamenitost, preostanek časa pa smo bili prosti. Ogledali smo si vse pomanjšane znamenitosti raznih mest. V notranjem delu parka smo si ogledali letalo, 4d kino… Vsem je dan zelo hitro minil.

Nia, 8. E

(Skupno 142 obiskov, današnjih obiskov 1)
Zapri nastavitve dostopnosti