Skoči na glavno vsebino

V sredo, 31.1.2018, smo na šoli organizirali zgoraj omenjeno tekmovanje.

Udeležilo se ga je 6 šol iz Slovenije. OŠ Glazija Celje, OŠ Brežice, OŠ Milke Šobar-Nataše iz Črnomlja, OŠ CVIU Velenje, II. OŠ Žalec in Center Janeza Levca, Levstikov trg, Ljubljana. Naše tekmovalke na žalost niso mogle nastopiti, saj sta kar dve zboleli. Tako smo borbo za naslov državnih prvakinj prepustili preostalim.

Pri otvoritvi tekmovanja smo omenili letošnje Cankarjevo leto, ki ga zaznamuje 100 let njegove smrti. V ta namen so učenci naše šole, Robert Pepelnjak, Nuša Gorišek in Tina Slavec z deklamacijo predstavili nekaj pisateljevih del.

Samo tekmovanje je potekalo hitro in brez zapletov. Tekmovalke so prikazale dobro igro, a le enim je bilo namenjeno, da se okitijo z nazivom državnih prvakinj. Kot že 5 let poprej, je tudi letos na prvem mestu končala OŠ iz Brežic, ki velja za eno najbolj športno naravnanih šol. Dekleta so si naslov zaslužile, saj so zmagale brez izgubljenega niza. Nasprotnicam so dovolile povprečno le 5 točk na niz, ki se igra do 15. Tako so svojo nadvlado še v šesto povsem upravičile.

Pri podelitvi je sodeloval Mitja Petkovšek, eden najuspešnejših slovenskih orodnih telovadcev.

Trenerji oz mentorji so izpeljavo organizacije pohvalili in zapustili Vrhniko z lepimi spomini.

Za ogled fotografij kliknite tukaj.

KONČNI VRSTNI RED:

  1. OŠ BREŽICE
  2. CENTER JANEZA LEVCA LJUBLJANA, Levstikov trg
  3. II. OŠ ŽALEC
  4. OŠ MILKE ŠOBAR-NATAŠE, Črnomelj
  5. OŠ CVIU VELENJE
  6. OŠ GLAZIJA CELJE

Matej Fefer

(Skupno 837 obiskov, današnjih obiskov 1)
Zapri nastavitve dostopnosti