Skoči na glavno vsebino

Danes, 24. 4. 2022, obeležujemo SLOVENSKI DAN BREZ ZAVRŽENE HRANE pod sloganom »Nisem za stran, vzemi me v bran«. V Sloveniji letno zavržemo 140.000 ton hrane, za kar polovico so odgovorna gospodinjstva. Na svetu pa vržemo stran toliko odvečne, pretečene ali celo sveže hrane, kot je pridelamo na predelovalni površini, veliki za kar 635 Slovenij!
Zavržena hrana negativno vpliva na naše okolje z globalnim segrevanjem. Vsak pri sebi lahko z načrtovanjem obrokov in primernim nakupovanjem živil vpliva na manj zavržene hrane. Ravno tako razmislimo, kako bi ostanke hrane lahko uporabili pri naslednjih obrokih. Nekaj nasvetov si lahko preberete v knjižici Reciklirana kuharija: https://www.lidl.si/…/reciklirana…/view/flyer/page/1 
 
Tudi na naši šoli smo letos sodelovali s svojimi recepti na natečaju RECIKLIRANA KUHARIJA. Lotili smo se RAZISKOVALNEGA IZZIVA. Le katera hrana največkrat ostaja na naših krožnikih? Izmislili smo si svoje, inovativne recepte v katerih so morali biti uporabljeni ostanki živil (npr. star kruh) ali ostanki jedi (npr. pire krompir). Recepte smo morali čim bolj kreativno predstaviti. Izbrali so zmagovalnih 20 receptov, žal tokrat nismo bili med njimi.
Dodajam informativno povezavo o Slovenskem dnevu brez zavržene hrane:
https://www.boljsi-svet.si/hrana-ni-za-tjavendan/dan-brez-zavrzene-hrane/

(Skupno 98 obiskov, današnjih obiskov 1)
Zapri nastavitve dostopnosti