Dragi naši starši,

kadarkoli  pomislimo na dobroto, se tam iz daljave prižge Goethejev rek, ki pravi »Dobrota je zlata veriga, ki povezuje človeštvo.« Biti člen te verige vedno in povsod vsakega od nas napolni z upanjem in radostjo. Šolski sklad živi in izpolnjuje svojo poslanstvo samo zaradi vaše podpore, dobrote in radodarnosti. In ker se začenja čas v letu, ko ima dajanje še poseben pomen, smo člani šolskega sklada pod vodstvom ravnateljice gospe Šurca Gerdina za vas pripravili prav poseben dogodek, s katerim bi se vam radi zahvalili za vso vašo dosedanjo podporo.

Z nami bo edinstvena zdravnica, ki je diplomirala na Medicinski fakulteti v Sarajevu. Od leta 2011 je zaposlena na gastroenterološkem oddelku ljubljanskega kliničnega centra. V svoji več kot dvajsetletni karieri je sodelovala na številnih predavanjih, konferencah, seminarjih, festivalih doma in po celem svetu.  S svojo knjigo Spodbude in številnimi intervjuji spodbuja Slovence, da najdejo endorfine v sebi in okrog sebe. Predstavila nam bo pojme, kot so psihološka kletka, hiša zdravja in emocionalni možgani. Njena predavanja so vedno polna hormonov sreče, smeha in preprostih življenjskih resnic.

Vljudno vas vabimo v ponedeljek, 11. 12. 2023, ob 18h, v večnamenski prostor šole (jedilnica) OŠ Ivana Cankarja, ko bomo gostili doktorico Sanelo Banović Peresciutti.

Izkoristimo to popoldne za druženje, ki nas bo napolnilo s pozitivno energijo. Jaz vem, da pridem.

Za Šolski sklad napisala

Željka Borić