Skoči na glavno vsebino

V zadnjih dneh smo imeli prvošolci pestro dogajanje. Učenje v učilnicah smo zamenjali za učenje na prostem. Izvedli smo dva naravoslovna dneva in en športni dan.  

Na prvem naravoslovnem dnevu smo obiskali čebelarja. Učenci so se preobleki v čebelarsko obleko, si od blizu ogledali, kako dobimo med in ga na koncu tudi poskusili. V bližnjem gozdu smo poiskali medovita drevesa in si ogledali zaščiteno arniko.


Naslednji naravoslovni dan smo izvedli v ZOO park Rožman na Vrzdencu. Ogledali smo si živali, ki so svoj dom našle pri prijaznem oskrbniku. Pozdravila sta nas sibirska tigra, polarni volk in beli pav. Medved se je hladil v svojem bazenu, srna se nam je prijazno pustila pobožati, rakune pa smo morali na plano privabiti z njihovo najljubšo hrano – surovimi jajci.

Športni dan smo izvedli kar na šolskem igrišču. Že zjutraj smo se opremili s ščitniki, čelado in obuli rolerje. Začetniki so vadili na travi, ostali pa že na asfaltu. Po malici so vsi učenci že veselo rolali po igrišču in se igrali različne spretnostne naloge.

(Skupno 110 obiskov, današnjih obiskov 1)
Zapri nastavitve dostopnosti