Skoči na glavno vsebino

DAN JEZIKOV

26. september po vsej Evropi obeležujemo kot evropski dan jezikov. Na naši šoli pa smo se odločili, da bo za nas to dan vseh jezikov, ki se jih učijo ali govorijo naši učenci, tudi če niso evropski. Ob tem dnevu se ponovno spomnimo, kako pomembno je učenje tujih jezikov. Znanje jezikov namreč pripomore k boljšemu medsebojnemu razumevanju, izboljša možnost za zaposlitev, olajša selitev ali potovanje v drugo državo in krepi samozavest. Učenje jezikov je dobra telovadba za naše možgane, prav tako z učenjem tujih jezikov spoznavamo kulture in navade drugih narodov.

Med 2. šolsko uro v četrtek bomo pripravili radijsko oddajo. Dobro ji prisluhnite, saj vam lahko prinese nagrado. Kako do nagrade? V času 6. in 7. šolske ure bo pri glavnem vhodu šole na Lošci 1 stojnica, na kateri boste lahko zavrteli kolo sreče, odgovorili na vprašanje iz oddaje ali plakatov, ki so izobešeni po šoli, in si tako prislužili lepo nagrado. Lističe z vprašanji lahko dobite že med glavnim odmorom pri dežurnemu učencu.

Kot omenjeno, boste po šoli zasledili ogromno zanimivih jezikovnih dejstev. Preberite jih, vabljeni pa ste tudi k ogledu glinenih izdelkov, ki bodo razstavljeni pri glavnem vhodu na Lošci 1.

Dan jezikov bodo obeležili tudi mlajši učenci na Tržaški 2 in Tržaški 32.

Valerija Karba

(Skupno 57 obiskov, današnjih obiskov 1)
Zapri nastavitve dostopnosti