Skoči na glavno vsebino

Danes, 26. 10. 2016, je bila prva posebna stvar, ki smo jo doživeli to, da so nas učitelji zbudili 30 minut kasneje in nam je odpadla telovadba zaradi dežja.

Sledil je  zajtrk in pohod proti Dornavi. Tam smo si ogledali najlepši baročni dvorec, ki ga je bogata družina zgradila v 17. st.  Zanimivo je , da je v dvorcu do leta 2003 bila ustanova za duševno prizadete ljudi, ki danes bivajo v novi stavbi poleg dvorca. Imajo tudi majhen živalski vrt in sami skrbijo za živali v njem. Nekatere živali smo s ceste videli tudi mi. Pri dvorcu smo tudi pomalicali in se seznanili z zanimivostmi življenja v časa baroka.

Po vrnitvi v dom Štrk smo imeli kosilo, ki mu je sledil prosti čas, v katerem smo se ubadali z reševanjem ljubezenskih težav. Sledil je orientacijski tek, kjer sta prvo mesto zasedla Rok in Ajdin, c razred pa je raziskoval poljščine v okolici doma in okušal slastno zeleno in rdečo papriko.

Večer je minil z igranjem skrivalnic in ustvarjanjem gozda iz naravnih materialov.

Jošt Čretnik, 7.d

Po sobah sem zbirala vtise o počutju v CŠOD. Odgovori učencev so bili zelo skopi. Odgovarjali so  z:  v redu, zanimivo, dobro, čustveno, nad  pričakovanji, utrujeno, naporno, preveč pouka, tako tako. Želela sem, da kaj več povedo o svojih občutjih in pri tem bila kar vztrajna, tako da sem prišla do teh zapisov:

V sobah se dogajajo številne ljubezenske ‘drame’ z zanimivimi prepleti, zapleti in zaključki. Ljubezen je v zraku.

Bilo  je mrzlo, blatno in hodili smo celo uro in pol, a izplačalo se je ob pogledu na čudovit baročni dvorec.

Med prostim časom moramo biti zunaj. To mi ni všeč. Drugi pa pravi: ‘Najbolj mi je všeč, ko lahko med prostim časom na igrišču igramo nogomet ali košarko.’ Kako smo si različni.

Hrana je zelo dobra, s čimer se strinja večina vprašanih. Če bi ocenjevali dejavnosti v CŠOD (vprašanih je bila ¼ učencev) bi vse dejavnosti bile pozitivno ocenjene, večina bi jih bila na lestvici med 1-10, ocenjena s  7 in več.

Tara Rubinić, 7. c

 

 

(Skupno 299 obiskov, današnjih obiskov 1)
Zapri nastavitve dostopnosti