Skoči na glavno vsebino

Zjutraj smo imeli učenci 7. d in 7. b zbor pred šolo. Nato smo odrinili proti Beli krajini v Gornje Radence. Na avtobusu je bilo veselo vzdušje, ker smo peli domače pesmi, kot npr. Slovenija, od kod lepote tvoje.

Ob prihodu so nas najprej lepo sprejeli, nato smo se razpakirali v svojih sobah. Takoj po kosilu smo se razdelili na dve skupini (7. d in 7. b).

7. b je pekel belokranjsko pogačo, med tem ko smo se 7.d spoznavali z lokostrelstvom in evropsko shemo sadja in zelenjave. Razložili so nam, kako se zdravo prehranjevati in pametno nakupovati primerna živila.

Pri lokostrelstvu smo se zelo zabavali, saj smo streljali na tarčo. Po večerji smo imeli nočni pohod, na katerem smo se imeli lepo.

Tukaj se imamo zelo lepo, ampak vseeno pogrešamo domače in ostale.

Lora Iza in Nika, 7. d

Danes, 5. 12. 2022, smo se 7. b in 7. d razred z avtobusom odpravili na dolgo pot do Bele krajine. Prispeli smo do doma Radenci ob Kolpi in se skupaj s kovčki odpravili do svojih sob, kjer smo se razpakirali in krenili na kratek počitek.

Po kosilu se je vsak razred posebej ločil v dve skupini. 7. b razred je pekel belokranjsko pogačo, ki smo jo tudi uspešno dokončali.

Po kuharski dejavnosti je sledila večerja, zvečer pa nas čaka nočni pohod. Že prvi dan je bil zelo zanimiv, zato komaj čakamo jutrišnji dan.

Nadja, Tina, Brina, Julija iz 7. b

(Skupno 238 obiskov, današnjih obiskov 1)
Zapri nastavitve dostopnosti