Skoči na glavno vsebino

Naš razred 5. a OŠ Ivana Cankarja je letos odšel na prireditev Čisti zobje na Kodeljevo. Vas zanima zakaj? Preberite spodaj.

V prvem, drugem, tretjem in četrtem razredu, naš razred ni ravno blestel. Na prireditev za čiste zobe je vsako leto odhajalo le malo učencev. Ampak v petem razredu se je vse spremenilo. Cel razred se je izboljšal. Vsi smo dobivali boljše ocene za zobe, kot po navadi. Zajčke namesto črvov in polžkov. Z učiteljico smo se dogovorili, da v šolo prinesemo zobne ščetke in si zjutraj kar v razredu umivamo zobe. In delovalo je! Proti koncu akcije za čiste zobe, nam je vsem otrokom dobro poznana zobozdravniška sestra Zdenka sporočila, da smo kandidati za najboljši razred v naši regiji. Sklenili smo, da se bomo še bolj potrudili. Trudili smo se in uspelo nam je. V četrtek 30.5. smo odšli v Ljubljano , v dvorano Kodeljevo. Vzdušje je bilo spektakularno. Prišel je predsednik Republike Slovenije in se rokoval z nami. Prireditev so zaključili Čuki in zapeli nekaj navihanih pesmi. Z njimi je g.Pahor zapel Ti, ti, ti moja rožica. Bilo je kot na pravem koncertu. Veliko nas je imelo fotoaparate. Slikali in snemali smo vsi. Potem smo se odpeljali domov.

K našemu uspehu sta pripomogli učiteljica Tinkara Kristan in zobozdravniška sestra Zdenka Suhadolnik, ki sta nas spodbujali . Hvala!

5.a vam še enkrat polaga na srce. Skrbite za zobe in ustno higieno, ker vam bo poplačano!

 

Nik Božnik, 5.a

  

3yUpJKagAn2x8hj2OZaDAlSSxAQpsRv33JDPqG9Y6rA

 

 

(Skupno 164 obiskov, današnjih obiskov 1)
Zapri nastavitve dostopnosti