Skoči na glavno vsebino

Učenci petih oddelkov 7. razreda in oddelka NIS so  prejšnji teden obiskali Cankarjevo knjižnico Vrhnika. Že pred obiskom so bili učenci s strani svojih učiteljic slovenščine informirani z bistvenimi podatki o pomenu projekta Rastem s knjigo in s podatkom, da bodo v dar dobili knjigo Boštjana Gorenca, Reformatorji v stripu. Učenci so na obisku spoznali delovanje knjižnice in pregledali knjige, ki so jih v okviru projekta učenci dobili v prejšnjih šolskih letih. Dobili so tudi vpogled v književni opus pisatelja in prevajalca Boštjana Gorenca.

Za boljšo motivacijo za branje letošnje podarjene knjige jim je koordinatorica projekta, Tamara Jesenovec, prebrala odlomke iz stripa. Predhodno pa jim je tudi na kratko orisala čas reformacije. Na koncu so se učenci seznanili še z e-knjigo in cobissom.  Koordinatorica  je učence nato še lepo povabila, da pridejo večkrat v knjižnico in jim predstavila projekt Bralni potni list.

Spodaj sledita dva utrinka o obisku.

S svojim razredom sem obiskal Cankarjevo knjižnico Vrhnika. Ko smo prišli, smo se udobno namestili na stole oz. na mesarjeve klade. Knjižničarka nam je povedala kar nekaj informacij o knjižnici. Tudi sprehodili smo se po njej. Po predstavitvi projekta Rastem s knjigo in letošnje izbrane knjige Reformatorji v stripu smo to knjigo tudi vsi dobili. Čas v knjižnici mi je hitro minil, bilo mi je všeč, saj sam rad berem, tako da redno hodim v knjižnico. (Viktor Božnar)

Obisk v knjižnici mi je bil zelo všeč. Obnovila sem svoje znanje o knjižnici. Ker nam je knjižničarka predstavila knjige iz projekta Rastem s knjigo, si bom z veseljem izposodila nekaj izmed teh knjig, ki so me pritegnile k branju. (Nika Dolinar)

mentorica Majda Fortuna Gregorčič

(Skupno 143 obiskov, današnjih obiskov 2)
Zapri nastavitve dostopnosti