Skoči na glavno vsebino

Zjutraj smo se prebudili v lep sončen dan. Naše kovčke smo odložili pred šolo, objeli naše starše in se odpravili v učilnice. Z učiteljicama Ado in Ano smo še enkrat ponovili naše dogovore in odgovorili na morebitna vprašanja o naši pustolovščini.

Ob pol devetih nas je pred šolo že pričakal avtobus, na katerega so že naložili našo prtljago in malico. Pomahali smo še nekaterim staršem in že smo po avtocesti drveli mimo Ljubljane do Trebnjega, kjer smo zavili in po 20 minutah prispeli pred dom Čebelica. Tu so nas pričakali prijazni učitelji, ki so nam povedali, kaj vse bomo novega spoznali.

Hitro smo zložili prtljago iz kovčkov, postlali svoje postelje in se malo poigrali pred domom. V tem času so nam kuharice pripravile okusno kosilo, nato pa je prišel čas za dolgo pričakovane aktivnosti. Odpravili smo se v dve življenjski okolji – gozd in travnik. Na travniku smo najprej prejeli klic z Marsa, ugotovili, da na travniku ne raste le trava in barvali brez barvic. V gozdu smo iskali škrata Čateža, ki poredne rad žgečka tako dolgo, da se ti polulajo v hlače in mu pripravili različna bivališča iz stvari, ki jih najdemo na gozdnih tleh.

Po zasluženi in težko pričakovani (ter seveda okusni) večerji smo se odpravili še na skrivnostni nočni pohod. Opazovali smo zvezde, poiskali Velikega medveda, Orion in Sirij ter prisluhnili šumom gozda. Nato smo, kot v starih časih, prižgali petrolejke in se odpravili nazaj proti domu.

Sledila je še priprava na počitek in po pravljici smo se potopili v spanec in sanje. Polni pričakovanj pričakujemo še en lep drugi spomladanski dan.

Več o nas si lahko ogledate tukaj.

(Skupno 119 obiskov, današnjih obiskov 1)
Zapri nastavitve dostopnosti