Skoči na glavno vsebino

Tradicionalni slovenski zajtrk je glavni dogodek dneva slovenske hrane, ki ga obeležujemo od leta 2012 vsak tretji petek v novembru. Projekt Tradicionalni slovenski zajtrk je bil na pobudo Čebelarske zveze Slovenije prvič organiziran leta 2011 z namenom ozaveščanja najmlajših o pomenu kmetijstva, živilske industrije, čebelarstva in varovanja okolja.

Letošnji Tradicionalni slovenski zajtrk v znamenju kruha, žit in izdelkov iz žit

Letošnji Tradicionalni slovenski zajtrk bo 17. novembra potekal pod sloganom »Kruh za zajtrk – super dan!«. Kruh je poleg masla, mleka, medu in jabolka ali drugega slovenskega sadja ena od sestavin Tradicionalnega slovenskega zajtrka. Letos obeležujemo mednarodno leto prosa, zato bo temu žitu namenjena večja pozornost.

  • Letošnji slogan se glasi »Kruh za zajtrk – super dan!«
  • Tradicionalni slovenski zajtrk bo potekal 17. novembra, ko obeležujemo tudi dan slovenske hrane

Za šolsko malico bomo imeli jutri ekološki ovseni mešan kruh, slovensko maslo, med iz Zaplane, ekološko domače mleko in slovenska jaboka iz Dolenjske.

Med malico se bosta učenci Tea Drmota in Ema Drašler oglasili po šolskem radiu in učencem povedali nekaj o tem posebnem dnevu, o prosu in še marsikaj zanimivega.

(Skupno 60 obiskov, današnjih obiskov 1)
Zapri nastavitve dostopnosti