Skoči na glavno vsebino

V petek, 16. junija 2017,   so sedmošolci v okviru Učenja z naravo spoznavali veščine preživetja v naravi, ki so jih vodili   taborniki roda  Enajsta šola:  Matevž, Ana, Petra, Matic, Nina in Jitske   Učencem so  predstavili Morsejevo abecedo, zabavna orientacijo, taborniške igre, vozle in vrvi ter  zgodovino taborništva.

Učenci so bili z delavnicami zelo zadovoljni in so izrazili željo, da taborniki še kdaj pridejo v šolo ter popestrijo pouk.Popoldne pa se je 33 učencev odpravilo na taborjenje v neznano.  Spremljali so jih taborniki Petra, Mark, David, Grega in Luka, ki so že v četrtek  s pomočjo svojih prijateljev postavili taborni prostor.
Učence so  s svojim načinom vodenja in animacije navdušili  in želijo naslednje leto to zanimivo izkušnjo taborjenja v naravnem okolju ponoviti.
Vsem tabornikom roda Enajsta šola se želim za sodelovanje najlepše zahvaliti in upam, da ga bomo nadaljevali tudi naslednje leto.

Jana Bizjak Bradeško

Vtisi udeležencev taborjenja:

Taborjenje je bilo super. Všeč so mi bile igre, taborni ogenj, lov na lisico, voditelji in to, da je bilo vse povezano z naravo. Preden smo prišli, sem se bala, da bo vse skupaj preveč podobno šoli, vendar je bilo zelo zabavno. Po tem taborjenju razmišljam, da bi se tudi sama vpisala k tabornikom. Pa seveda davidovo zlato pravilo: ‘Ne špricajte se v šotoru.’

                                                                                                       Meta  Jeraj, 7.a

V taboru smo se imeli zelo lepo. Veliko novih stvari smo izvedeli in se jih naučili. Meni je bilo zelo dobro, da so nam taborniki povedali vse, kar nas je zanimalo. Pohvalila bi voditelja Marka in Davida ter voditeljico Petro. Mark je bil zabaven, David nam je krajšala čas s šalami, Petra pa nas je lepo vodila skozi celoten tabor. Tudi  Grega je zna zelo veliko stvari – še posebej je bil dober pri vozlih.  Taborniki, hvala vam za prijetno doživetje.

                                                                                                       Ana Mištrafovič, 7.a

Zadnje učenje z naravo se mi je zdele super. Mislim, da ne obstaja beseda, ki bi opisala vsa moja doživetja. Vodniki so  bili super. Mislim, da je Marka trener dobro natreniral delati sklede (naj te nauči še take z Lariso na hrbtu). Davil je bil tudi super- naučil nas je, da ne smemo špricati v šotoru (zlato pravilo). In David, ne pozabi pisati Maši. Petra je bila tudi super. Še najbolj v ninjah. Najbolj pa se zahvaljujem gospe Bradešku in gospodu Trčku, da sta vse to organizirala. Upam, da bomo imeli še kakšno tako učenje z naravo, ker se me imela fajn.

                                                                                                       Maruša Jesenovec, 7.a

Tabor je bil čudovit. Zelo smo izkoristil zadnje Učenje z naravo. Sedmi razredi smo se zelo povezali med seboj. Sklenili smo lepa prijateljstva in se zabavali. Tudi z voditelji smo se dobro razumeli in moram jih pohvaliti, da so bili prave legende. Igra pištolce, skavtball in roverček so mi bile zelo všeč in ob njih smo se nasmejali. Postavili smo jambor, vhod v šotor, nabirali dračje za ogenj, kamne za ognjišče, pekli hrenovke,  poslušali glasbo in peli. Imeli smo tudi krst ob katerem smo se

                                                                                                                                     Larisa Repac, 7.a

Taborjenje mi je bilo zelo všeč. Najbolj pa mi je bil všeč pohod. Celo noč  smo morali stražiti ogenj. Potem smo imeli zajtrk. Pojedli smo ter se razdelili v pet skupin za pohod. Tim Matic, Mitja, Anej in jaz smo bili v skupini. Vodile so nas puščice. Prišli smo na cilj in tam nas je čakala učiteljica.

 Adrian Karajkovič, 7.c

Taborjenje je bilo zame zanimivo in pustolovsko. Veliko sem se naučil. Najbolj zanimivo je bilo kurjenje ognja in pohod – lov na lisico. Pri kurjenju ognja smo nabirali veje, postavili prostor in ga zakurili. Pri pohodu pa smo se razdelili v skupine in odšli na pot. Sledili smo puščicam in prišli na cilj. Všeč so  mi  bile tudi taborniške igre – najboljša je bila skavtball. Čez noč pa smo bedeli in nismo odšli spat. Danes na žalost zaključujemo.

                                                                                                       Matic Pirih, 7.c

Najbolj mi je bilo všeč, ko smo imeli lov na lisico. Bilo je zabavno in zanimivo. Imeli smo skupine po pet. Ko smo hodili, smo srečali različne znake. To so bile: puščice, dve puščici, tri puščice in križec. Ena puščica pomeni, da hodiš normalno, dve puščici pomenita hitra hoja, tri puščice pomenijo tek. Križec pa pomeni napačna smer. Imeli smo se dobro in upam, da bomo imeli še več takih dni.

Miha Kovač, 7.a

V petek, 16.6.2017, smo se odpravili s šolo na taborjenje. Doživeli smo veliko smešnih zadev. Zakurili smo ogenj, se ob ognju pogovarjali in sušili (zažgali) čevlje in nogavice. Igrali smo tudi igro, ki naj ne bi bila ragbi, a smo  jo vsi tako dojeli. Ko je prišla noč, smo imeli obred. Morali smo odgovarjati na vprašanja in piti zvarek. Potem smo se zafrkavali ob ognju do zjutraj. Sploh nisem zaspal. Zjutraj smo odšli na pohod. In sedaj smo prišli na teraso in to pišem….

                                                                                                       Anej Grošičar, 7.c

Mitja, Adrian in jaz smo s še drugimi prijatelji vso noč posedali ob ognju  brez spanja. Ko je bila ura okoli osmih, smo se odpravili na pohod. V gozdu smo imeli puščice, ki so označevale pot. Sledili smo jim in prišli na cilj, kjer nas je čakala učiteljica na nam naročila naj napišemo spis. Ta dva dneva sta se mi zdela zelo zanimiva. Najbolj všeč mi je bil tabornik z imenom David.

                                                                                                       Tim Primožič, 7.c

Pri krstu sem bil malo prestrašen, ker sem se bal tiste čorbe, ki se mi je zdela nagnusna. V skupinah smo imeli kviz. Če je skupina odgovorila napačno, je moral vsak član popiti malo čorbe, ki je bila sladka. Naša skupina je odgovorila napačno. Pri drugem vprašanju smo morali narediti vozle. Le jaz sem ga naredil v moji skupini. Po krstu smo morali fantje zapeti pesem Petri, dekleta pa Marku. Taborjenje mi je bilo na splošno všeč. Naslednjič bi lahko taborili za več dni.

                                                                                                       David Marinko, 7.a

Bilo je v redu. Najboljše je bilo, ko sem jedel hrenovke in ajvar. Dobro je bilo, ker ti ne ukazujejo cel čas. Lahko bi ostali malo dlje časa.  Slabše pa je bilo, ker je bila mokra trava in smo potem čez lazili. Najboljša igra je bila skavtball.

                                                                                                       Mitja Jazbar Brenčič, 7.a

Najboljše mi je bil krst in  lov na lisico. Po mojem mnenju bi bil več čas tu. Prvič sem poskusil spati v spalni vreči. Všeč mi je bilo, da smo bili lahko dolgo budni in smo imeli dobro malico. Všeč mi je bilo tudi, da smo se igrali toliko igric. Najboljši vodič mi je bil David, ker je smešen. Petra in Mark pa sta tudi v redu.  Edina stvar, ki mi ni bila všeč je bilo zgodnje vstajanje. Drugače mi je bilo zelo dobro.

                                                                                                                      Tijo Alagič, 7.d

(Skupno 871 obiskov, današnjih obiskov 1)
Zapri nastavitve dostopnosti